Négyen meghaltak, amikor vonat és személyautó ütközött Tapolcánál

2022. január 1. – 11:51

Másolás

Vágólapra másolva

Négyen meghaltak, egy ember életveszélyesen megsérült szombat délelőtt Tapolcánál, ahol egy vonat és személygépkocsi ütközött. A baleset Tapolca közigazgatási területén, a 7345-ös számú úton lévő vasúti átjáróban történt, közölte a rendőrség.

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a balesetben három fiatal férfi és egy fiatal nő a helyszínen életét vesztette, egy 17 éves fiatalembert pedig életveszélyes sérülésekkel mentőhelikopterrel vittek kórházba, írja az MTI.

Frissítés: Dobó Zoltán tapolcai polgármester a város hivatalos közösségi oldalán azt írta: az áldozatok sümegi és csabrendeki fiatalok voltak. Családjaiknak felajánlotta a város önkormányzatának segítségét, amelyről a két település polgármesterét is tájékoztatta. Emellett a tragédia miatt január 2-át gyásznappá nyilvánítja, és kezdeményezi a MÁV-nál, hogy a vasúti átjáróba sorompót helyezzenek ki, mert több baleset is történt már ott.

A Mávinform a MÁV honlapján közölte: a Tapolcáról Budapestre 9 óra 34 perckor indult sebesvonat Kisapáti közelében ütközött egy személygépkocsival. A vasúttársaság tájékoztatása szerint az átkelőben a fénysorompó jól működött, tilos jelzést mutatott. A vonaton senki sem sérült meg.

A baleset miatt várhatóan kora délutánig szünetel a vasúti közlekedés Tapolca és Badacsonytördemic-Szigliget állomások között, ahol a vonatok helyett pótlóbusz közlekedik. Ezért az észak-balatoni Budapest–Székesfehérvár–Tapolca vonalon hosszabb eljutási időkre kell számítani.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a balesethez a badacsonytomaji hivatásos, a tapolcai önkormányzati és a szintén tapolcai önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik a műszaki mentés mellett a vonat utasainak átszállításában is segítettek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!