765 milliós svábhegyi villa és 350 ezres sarkadkeresztúri ház szerepel az év ingatlanpiaci legjei között

2021. december 30. – 10:54

Másolás

Vágólapra másolva

Egy tízszobás svábhegyi villa volt az idei év legdrágábban eladott ingatlanja az ingatlan.com-on, 765 millió forintot fizettek érte. A legolcsóbb egy sarkadkeresztúri családi ház volt, amiért 350 ezer forintot fizetett az új tulajdonosa – ezek a 2021-es év legjei az ingatlan.com saját adataiból készült összeállítása alapján.

A legdrágábbak

A legdrágábban eladott lakóingatlan egy XII. kerületi, 2 ezer négyzetméteres telken fekvő 800 négyzetméteres, tízszobás, luxuskategóriásként hirdetett családi ház volt. A tulajdonos januárban 765 millió forintos áron kínálta eladásra az ingatlant, ami júliusban aztán el is kelt.

Vidéken egy balatonfüredi, 400 négyzetméteres régi villaépület és a hozzá tartozó 2 ezer négyzetméteres telek volt a legdrágább. Az eladó először, 2020 őszén még 480 millió forintot szeretett volna kapni az ingatlanért, idén februárban viszont 50 millió forinttal, 430 millióra vitte le az árat. Az árcsökkentés után két héttel el is kelt a villa.

A december végén még még eladósorban lévő ingatlanok közül a legdrágább egy Andrássy úti palota, amiért 6 milliárd forintot szeretne kapni az eladó, ugyanannyit, mint tavaly. A fővároson kívül az acsai kastély ára a legmagasabb, ezt 3,24 milliárd forintért lehet megvenni.

Az acsai kastély – Fotó: ingatlan.com
Az acsai kastély – Fotó: ingatlan.com

A legolcsóbbak

A legolcsóbb eladott ingatlan a Békés megyei Sarkadkeresztúron van, ez egy 780 négyzetméteres teleken álló, 1+1 szobás, 60 négyzetméteres ház, amiért 350 ezer forintot fizettek.

Budapesten a legolcsóbb, még mindig eladó lakás a IV. kerületi Bocskai utcában van, a 15 négyzetméteres ingatlanért 6,5 milliót kérnek. Az ország legolcsóbban hirdetett ingatlanja egy 50 négyzetméteres mezőgyáni vályogház, amiért 440 ezer forintot szeretne kapni az eladó. A Baranya megyei Teklafaluban egy 49 négyzetméteres, egyszobás házért 460 ezer forintot kérnek.

A sarkadkeresztúri ház – Fotó: ingatlan.com
A sarkadkeresztúri ház – Fotó: ingatlan.com

Ezek az adatok egyben azt is jelentik, hogy a kínálat két vége között 7400-szoros a különbség.

A legkisebb és a legnagyobb

A Budapesten eladott legkisebb ingatlan egy Dohány utcai, mindössze 7 négyzetméteres, 5,5 millió forintos lakás volt, amely egy hónap alatt elkelt. A minilakások – azaz 10 négyzetméternél kisebb ingatlanok – közül a legtöbbet egy, a budai Várban található Dísz tér 9 négyzetméteres garzonjáért adtak, ez 17,9 millió forintért került az új tulajdonosához.

Az ország legkisebb, még eladásra váró ingatlanja Budapest XIII. kerületében van: a 8 négyzetméteres romos minigarzon 10,5 millió forintért került piacra.

Az ország legnagyobb alapterületű ingatlanja Veszprém megyében, a Somló hegyen várja a vevőket: a felújítandó, 10 szobás kastély 3773 négyzetméteres, az ára pedig 115 millió forint.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!