Januártól Budapesten a sárga szelektív kukába kell dobni az italos kartondobozokat

2021. december 28. – 10:54

Másolás

Vágólapra másolva

Január 1-jétől az FKF valamennyi begyűjtési rendszerében (házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés, gyűjtőszigetek, lakossági hulladékudvarok) az italos kartondoboz, mint a Tetrapak átkerül a kevert csomagolási hulladékok közé, a sárga fedelű tartályokba, a kék fedelű tartályokban ezen túl kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető – közölte a szervezet az MTI-vel.

Ezt a változtatást azért vezeti be a társaság, hogy a kék fedelű tartályokba kizárólag tisztán papírhulladék kerüljön, így annak további válogatására a jövőben már várhatóan nem lesz szükség – tették hozzá.

Az FKF azt kéri, hogy január 1-jétől

a kék fedelű tartályokba kizárólag tiszta papírhulladékot (például újságot, hullámpapírt, csomagolópapírt vagy összelapított kartondobozt) dobjunk.

A sárga fedelű tartályokba pedig kevert csomagolási hulladékot (például műanyag és fém csomagolási hulladékot, összelapított italos kartondobozt, PET-palackot és fém italosdobozt vagy műanyagzacskót) helyezzenek. Ezekben a tartályokban továbbra is csak csomagolási anyag gyűjthető, tehát senki ne dobjon bele egyéb műanyagot és fém használati tárgyakat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!