Egy 20 éves fiatal lopta el a mezőörsi bádog rendőrautót, mediációra küldték

2021. december 28. – 07:34

Egy 20 éves fiatal lopta el a mezőörsi bádog rendőrautót, mediációra küldték
Fotó: ügyészség

Másolás

Vágólapra másolva

Az ügyészség most hozott határozatot egy tavaly nyári lopás ügyében. Igen, ne kerülgessük: a fent látható bádog rendőrautó vagy rendőrautó-imitáció ellopásának ügyében.

Egy 20 éves fiatal tavaly nyáron Mezőörsnél a fémszerkezethez csavarozott rendőrautó-imitációt többször a föld felé hajlította, így az a rögzítő elemről letört. A bádog rendőrautót ezt követően furgonja rakterébe tette és a nagyapjához vitte, ahonnan a rendőrök később lefoglalták.

A 223 750 forint lopási kár megtérült.

Az ügyben most a Győri Járási Ügyészség „közvetítői eljárás céljából eljárást felfüggesztő határozatot hozott”. Azt írják: „A kisebb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A tevékeny megbánást elősegítendő az ügyészség az eljárást hat hónapra felfüggesztette és közvetítői eljárásra utalta. A közvetítői eljárás eredményessége esetén az ügyészség várhatóan az eljárás megszüntetéséről fog határozatot hozni.”

A közvetítői eljárásról, más néven mediációról itt olvashat bővebben.

A mezőörsi bádog rendőrautó mellett egyébként egy bádogrendőr is szolgálatot teljesített, amit a rendőrségi hírek alapján többször is elloptak és előkerült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!