A kiskorú gyereküket is bevonta a drogüzletbe egy keceli család

2021. december 27. – 11:07

Másolás

Vágólapra másolva

Egy öttagú keceli család az alkalmi munkák mellett abból élt, hogy bika drogot és kristályt árultak, esetenként 18 év alattiaknak is. A megrendelések fogadásába és a vevőkkel való levelezésbe még a kiskorú gyereküket is bevonták – írja a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleménye.

A vádirat szerint a család 2018 és 2020 között azzal egészítette ki a bevételét, hogy az asszony átvette és tovább szélesíttette a börtönbüntetését töltő testvére vevőkörét. A szintetikus drogok beszerzése a családfő feladata volt, ő végezte a kiadagolást is egy konyhai mérlegen. Ezután két nagykorú fiával együtt 0,1-0,2 grammos csomagokat készítettek, amiket ezer forintért árultak.

A vevők egy közösségi levelezőrendszeren vagy sms-ben küldték el a megrendeléseiket, amiket a család kiskorú gyereke fogadott, majd a szülőkkel való egyeztetés után az anyag milyenségéről, a szállítás időpontjáról és módjáról szintén ő küldte el a tájékoztatást. Több tizennyolc év alatti fiatal is a vevőkörükbe tartozott, akik napi vagy heti rendszerességgel alkalmanként 3-10 adagot vettek tőlük. Az alufólia paketteket a család felnőtt férfi tagjai vitték el személyesen, míg a lakásukon megjelenő vevők az asszonynak fizették ki az átvett dizájnerdrog árát.

Fotó: Magyarország Ügyészsége
Fotó: Magyarország Ügyészsége

A kiskőrösi rendőrök a család házában tartott kutatás során droggal szennyezett mérlegeket, szívószálat, az asszony ruhái közt pedig több millió forint készpénzt találtak, amit lefoglaltak. Az ügyészség a család négy nagykorú tagját kereskedéssel, bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja. A szülőknek kiskorú veszélyeztetése miatt is felelniük kell. A letartóztatásban lévő vádlottak bűnösségéről a Kiskőrösi Járásbíróság fog dönteni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!