A futópálya meghibásodása miatt nem tudott leszállni egy gép a debreceni reptéren

2021. december 27. – 15:33

Másolás

Vágólapra másolva

A futópálya meghibásodása miatt nem tudott hétfő délután Debrecenben leszállni a Wizz Air Párizsból érkező járata, ezért a gépet a budapesti Liszt Ferenc repülőtérre irányították át – írja az MTI.

A párizsi járat menetrend szerint 12:05-kor szállt volna le Debrecenben. „Debrecen előtt pár perccel közölte a debreceni reptér, hogy nem tud minket fogadni, mert megsérült a kifutópálya, ezért Pesten tettek le minket” – mondta gép egyik utasa a Blikknek. A légitársaság buszokat biztosított az utasoknak, amikkel elviszik őket Debrecenig.

Debrecenben 18:15-kor szállna le a következő gép, a Wizz Air Moszkvából érkező járata. A futópálya hibáját addig kell elhárítani. A repülőtér későbbre ígért közleményt az ügyben.

Frissítés 17:15-kor: A repülőtér hétfő délutáni közleménye szerint „a futópálya burkolatán egy már korábban elhárított betonhiba javítóanyaga nem várt módon meglazult”. A hiba kijavításáig a repülőteret üzemeltető Debrecen International Airport Kft. vezetője elrendelte a repülőtér futópályájának ideiglenes lezárását. 15:30-ra már sikerült is a javítás, így a repülőtér gond nélkül üzemelhet a továbbiakban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!