Blikk: Pintér Sándor nevével csaknem százmilliót kaszált a magát titkosügynöknek kiadó csaló

2021. december 23. – 05:41

Másolás

Vágólapra másolva

Pintér Sándor belügyminiszter neve elég jól csengett ahhoz, hogy egy csaló, titkosügynöknek kiadva magát, rá hivatkozva tízmilliókat zsebeljen be azoktól, akik ettől remélték büntetőügyük megoldódását.

A Blikk azt írja, egy budapesti, M. I. monogramú férfi a belügyminiszterre mint személyes jó barátjára és egyben főnökére hivatkozott, akivel naponta találkozik. A 44 éves férfi olyan vállalkozókat keresett, akik ellen valamilyen eljárást indított a NAV, ezért sokat megér nekik, ha valaki segít elsimítani a problémás ügyeket.

Egy férfi egyből 15 millió forintot adott át annak reményében, hogy a miniszter közbelép, és megússza a NAV-eljárást. Egy nagyobb haltól aztán először 17, majd 61 milliót vett át a csaló. Aztán szemet szúrhatott valakinek, mert a legközelebbi pénzátadáson már valódi titkos nyomozók jelentek meg, és rajtaütöttek a férfin, az ügyészség pedig elrendelte az előzetes letartóztatását.

A Belügyminisztérium nem erősítette meg a lap értesüléseit. Pintérre a közelmúltban is hivatkoztak tízmilliókat bezsebelő csalók, a Blikk több ilyen esetet is felidézett cikkében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!