Szexuális tartalmú képeivel zsarolt egy 15 éves lányt, bűnügyi felügyelet alá került egy volt katona

2021. december 22. – 18:41

Másolás

Vágólapra másolva

Bűnügyi felügyelet alá került egy húszéves férfi, aki 2019 őszén egy akkor 15 éves lányt megzsarolt a lány szexuális tartalmú fényképeivel, videóival, írja az MTI.

A Központi Nyomozó Főügyészség közleménye szerint a férfi egy internetes társkereső alkalmazáson ismerkedett meg az akkor 15 éves lánnyal. A megalapozott gyanú szerint a férfi rávette a lányt, hogy küldjön magáról kompromittáló tartalmú, „őt minimális ruházatban ábrázoló” fényképeket, majd amikor a lány ezt „a további ismerkedés reményében” megtette, a férfi azzal fenyegette, hogy a fotókat nagy nyilvánosság számára hozzáférhetővé teszi, ha a lány nem teljesíti további követeléseit.

Így elérte, hogy a kiskorú lány először ruha nélküli képeket küldjön magáról, majd azt is, hogy amikor azzal zsarolta, hogy ezeket a fotókat a lány iskolatársai körében fogja terjeszteni, „kifejezetten pornográf jellegű fotókat” is kapjon tőle. A férfi azonban ezekkel sem elégedett meg, és azt követelte, hogy a lány dokumentálja, ahogy „különböző helyszíneken és módon szexuális cselekményt végez magával”, majd ezeket a képeket és videókat küldje el neki. Ezek a fenyegetések és követelések vezettek el ahhoz, hogy a lány a rendőrséghez forduljon.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a férfi őrizetét, majd tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális kényszerítés bűntette és más bűncselekmény miatt gyanúsítottként hallgatta ki – olvasható a közleményben. A férfi ellen nemi élet szabadsága és nemi erkölcs elleni bűncselekmények miatt indítottak eljárást.

Az ügy ezután a Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsa elé került, mivel a férfi 2019 őszén még katona volt. A törvényszék szerdán elrendelte a férfi bűnügyi felügyeletét, az erről szóló döntés végleges is lett – közölte lapunk kérdésére Dobó Dénes, a Debreceni Törvényszék szóvivője. A törvényszék emellett távoltartást is elrendelt az ügyben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!