Nőket kizsákmányoló emberkereskedőket vettek őrizetbe, autóikat, kulcsrakész társasházaikat is lefoglalták

2021. december 22. – 09:13

Másolás

Vágólapra másolva

Emberkereskedelem gyanújával kilenc embert vett őrizetbe a rendőrség kedden, egy összehangolt akció során, Békéscsabán, Gyomaendrődön, Szarvason, Makón és Sopronban. A férfiak a gyanú szerint szexuális szolgáltatást nyújtó nőket zsákmányoltak ki, ügyfelekhez kiközvetítve őket – írta a Police.hu

Elfogásukról a rendőrség videót is készített:

A rendelkezésre álló információk szerint voltak olyan nők, akiket a közvetítéssel foglalkozó férfiak megfenyegettek, bántalmaztak, és a szabadságukban is korlátozták. A nyomozás jelenlegi adatai alapján internetes oldalakon keresztül adták fel a fényképes hirdetéseket a nőkről, így közvetítették és szervezték meg a találkozókat a szexpartnerekkel. A bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható férfiaknál tartott kutatás során a rendőrök készpénzt, arany ékszereket, járműveket foglaltak le, és zár alá vettek több ingatlant, köztük egy kulcsrakész, új építésű társasházat – közölte a rendőrség.

A nyomozás alatt a sértettek köre még nőhet, megvizsgálják, hogy a gyanúsítottak még hány kizsákmányolt nőt és milyen módszerekkel vettek rá arra, hogy szexuális szolgáltatást nyújtsanak és a bevételük egy részét odaadják nekik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!