Nehéz, hisztis napokról beszélt Hajdúnánás polgármestere, amikor az ellenzéki frakcióvezetőnő felbosszantotta

2021. december 20. – 15:38

Nehéz, hisztis napokról beszélt Hajdúnánás polgármestere, amikor az ellenzéki frakcióvezetőnő felbosszantotta
Szólláth Tibor (Fidesz–KDNP) polgármester beszédet mond Hajdúnánáson 2021. május 7-én – Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Szólláth Tibor fideszes polgármester kétszer is szexista beszólást intézett Bódi Judit ellenzéki frakcióvezetőhöz a hajdúnánási képviselő-testület december 16-i ülésén, írja a Debreciner. A polgármester nehéz, hisztis napokról beszélt, amikor az ellenzéki frakcióvezetőnő felbosszantotta, majd később bocsánatot kért a kijelentéséért.

Az ülésről készült felvételen 1 óra 23 percnél hallható, ahogy a polgármester Bódi egyik kritikus megjegyzésére reflektálva előbb azt mondja: „úgy látom, hogy ez egy nehéz nap önnek is, képviselő asszony”, majd hozzátette, „vannak ilyen napok, hölgyeknél ez nehezebb”. Bódi Judit erre azzal reagált, hogy gusztustalannak tartja a polgármester szavait.

1 óra 59 percnél Szólláth Tibor zárt ülésként jelentette be az East-Audit Zrt. jelentéséről szóló előterjesztés tárgyalását, Bódi Judit pedig felhívta a figyelmét arra, hogy korábban már megszavazták a nyílt ülést. A polgármester ekkor előbb arra kérte Bódit, hogy hagyja őt az ülést vezetni, majd azt mondta: „Van egy feleségem és van egy lányom is, ismerem ezeket a hisztis napokat, nehéz” – fogalmazott.

Bódi ekkor emlékeztette a polgármestert, hogy ez már a második szexista beszólása volt, és ezt kikérte a teremben ülő nők nevében. „Bocsánat, én nem a jelen lévő nőkről beszélek, én önről beszélek. Ezen a napon végighisztizi a testületi ülést. Ne haragudjon, tudom, hogy vannak ilyen dolgok, de ez van” – mondta Szólláth. A jelenlévők közül egyébként senki sem szólalt meg a polgármester mondatai miatt.

Szólláth Tibor az ülés későbbi szakaszában, egy szünetet követően elnézést kért egy kijelentéséért. „Az előző időszakban hangzott el egy olyan kijelentés, ami miatt szeretnék elnézést kérni képviselő asszonytól, és ha bárkit megbántottam a teremben, akkor tőlük is. Nem volt szándékomban” – mondta a polgármester a Debreciner szerint.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!