Jönnek az éjjeli mínuszok jövő héten, de kicsi az esély a havazásra

2021. december 19. – 12:31

Másolás

Vágólapra másolva

Éjjelenként mínuszba fordul a hőmérséklet, viszont kicsi az esély arra, hogy havazzon majd az ünnepi hétvégén. Mára pedig sárga riasztást adott ki az ország észak-nyugati részére az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A sárga riasztásra azért volt szükség, mert erősebb széllökésekre lehet számítani ma az Észak-Dunántúlon, és a főváros közelében. A széllökések elérhetik a 70-80 km/órát is, de a hegyvidéki területeken ennél erősebbek is előfordulhatnak. Estére enyhül a szél, és csak a magasabb területeken fordul elő 70 km/óra körüli széllökés. Hétfő virradóra pedig a Bakony magasabb részein, illetve északkeleten akár 2 cm hó is hullhat.

Jövő héten azonban kicsi az esély a havazásra, legalábbis erre lehet következtetni az Időkép előrejelzéséből. Jövő héten nappal 1 és 8 fok között alakulhat a hőmérséklet, különösen a hét eleje lesz hideg. Nappal sem lesz meleg (1-3 fok), éjszaka viszont már nagyon jönnek a mínuszok, szerdán akár mínusz 6 fok is lehet és erős fagyra kell számítani.

Csütörtöktől aztán enyhül az időjárás olyannyira, hogy szombatra érkezik egy melegfront, így az ünnepi hétvégén nappal 6-8 fokra is lehet számítani, és gyenge esőzésnél több csapadék nem igazán várható.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!