Német áldiplomatát fogtak el Szigetváron

2021. december 17. – 06:27

Másolás

Vágólapra másolva

Szigetváron bujkált az a német férfi, aki ellen Németország tavaly nyáron adott ki európai elfogatóparancsot különösen jelentős értékre elkövetett zsarolás, hivatalos személy elleni erőszak, testi sértés, rongálás és okmányhamisítás miatt.

A magyar rendőrség által csütörtökön elfogott 62 éves férfi az ENSZ diplomatájának kiadva magát 2018-ban és 2019-ben követte el a gyanú szerint a bűncselekményeket, de abban az évben elérhetetlenné vált a német hatóságok számára.

A keresett férfi azzal súlyosbította helyzetét, hogy Németországban egy rendőri igazoltatásnál úgy menekült el autójával, hogy azzal egy rendőrt is elsodort – írta a Police.hu.

A német társszervtől érkezett felkérés alapján a körözött személy tartózkodási helyét 2021. december 16-án állapította meg a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya, „egy összehangolt rendőri intézkedés során pedig beazonosították, majd a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatóságának speciális bevetési egysége” a keresett férfit elfogta – közölte a rendőrségi portál. Németországi kiadatásáról az illetékes szervek a későbbiekben döntenek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!