5,5 milliárdos OTP-hitelt vettek fel Csányi, Garancsi és Hernádi tihanyi luxushotelére

2021. december 16. – 07:20

Másolás

Vágólapra másolva

5,5 milliárd forintos hitelt vett fel a Tihanyban luxushotelt építő CDHT Hotel Projekt Kft., írja az Mfor.hu. A cég az A8 Palace Hotel Zrt.-n keresztül a Mol-vezér Hernádi Zsolt, az OTP-vezér Csányi Sándor és Garancsi István vállalkozó, Orbán Viktor jó barátjának tulajdonában van. A hitelt Csányi Sándor bankjától, az OTP-től kapták.

A hitel felvétele után aztán a cég 60 millió forintos törzstőkéjét a triplájára, 180 millió forintra emelték.

A CDHT korábban összesen 11,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást is kapott a Magyar Turisztikai Ügynökségtől.

A Tihanyi Kastély és Park Hotel egykor József főherceg hathektáros balatoni rezidenciája volt, majd pártüdülő lett belőle. A Gyurcsány-kormány 2006-ban privatizálta, és a tóparti üdülőkomplexum akkor került az egykor diplomataingatlanok kezelésére alakult CD Hungary cégcsoport birtokába. A kastély épülete helyi műemléki védettséget élvez, de ami körülötte van (raktárak, apartmanok, személyzeti szálló), azt bontani kell.

A lap azt is írja, jelenleg a bontásra keresnek kivitelezőt, és bár november 18-án lejárt az ajánlattételi határidő, még nem választottak nyertest.

Nemrég a Telex is oknyomozott a környéken. Felmerült a kérdés, hogy tényleg lemeszelték Garancsiék a Balaton-parti fákat, hogy kipusztuljanak, és jobb legyen a kilátás. Kiderítettük, hogy nem, „a fákon levő fehér réteg pedig egyszerűen azért keletkezett, mert a kárókatona-regiment összevissza szart maga alatt mindent”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!