Börtönre ítélték első fokon a nyírbogáti párt, akiktől egy éve több mint 60 kutyát és macskát mentettek ki

2021. december 16. – 21:21

Másolás

Vágólapra másolva


Börtönbüntetésre ítélték első fokon azt a párt, akik a vád szerint kutyaszaporítóként borzasztó körülmények között tartották az állatokat Nyírbogáton, számolt be róla az RTL Híradója.

Tavaly nyáron 58 kutyát, 7 kecskét és 5 macskát mentettek ki a nyírbogáti tanyáról. Már egy évvel korábban is indult nyomozás a pár ellen, 2019 márciusában állatvédő szervezetekkel együtt 108 kutyát szállítottak el. A nő és a férfi akkor pénzbüntetést kapott. Később azonban arról érkeztek feljelentések, hogy a pár egy másik nyírbogáti ingatlanon újraindíthatta a szaporítást.

A párt többek között azzal vádolják, hogy összezsúfolva, koszos helyen tartották az állatokat, és gyakran nem foglalkoztak az etetésükkel, itatásukkal sem. A bíróságon elhangzott, hogy máskor kukoricadarát használtak olyan csirkelábakkal ledarálva, amelyek többször férgesek voltak, már rothadtak.

Súlyosbító körülmény volt a bíróság szemében, hogy több mint száz állatnak okozhattak szenvedést a szaporítók.

A csütörtöki elsőfokú ítéletben a férfit három év szabadságvesztésre ítélte és három évre eltiltotta a közügyektől a bíróság, a nő másfél évet kapott. Az ítélet nem jogerős, mindketten fellebbeztek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!