Fokozatosan újraindul a vonatforgalom a Keleti pályaudvaron

2021. december 16. – 15:28

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítés 21 óra 46 perckor: Estére megjavították a Keleti pályaudvaron az elromlott biztosítóberendezést, így fokozatosan újraindul a vonatforgalom a Miskolc–Hatvan, a Békéscsaba–Szolnok–Újszász, a Hegyeshalom-Győr és a Kelebia–Kunszentmiklós vonalról, írta ki Facebook-oldalára a Mávinform.

Csütörtök este és éjszaka több vonat még módosított menetrendben, külső budapesti állomásról indulhat, és oda is érkezhet, ahogy a menetidő is hosszabb még. A Keleti pályaudvartól Kőbánya felsőn át Rákosig, illetve ellenkező irányba közlekedő vonatpótló buszok éjfélig szállítják az utasokat. A vasúti jegyek és bérletek éjfélig érvényesek a BKK korábban kijelölt járatain.

A menetrend szerinti közlekedés várhatóan pénteken a hajnali üzemkezdettől áll helyre az érintett vonalakon.

Eredetileg írtuk:

Elromlott biztosítóberendezés miatt áll le a vonatforgalom ideiglenesen a budapesti Keleti pályaudvaron, írta ki csütörtök délután a MÁV.

Ebben az időszakban ezekre a változásokra kell majd számítani:

  • A Budapest–Hatvan–Miskolc, a Budapest–Újszász–Szolnok–Békéscsaba vonalról a vonatok Rákosig közlekednek és onnan indulnak, ebben az időszakban nagy késésekkel kell majd számolniuk a vonattal utazóknak. A Keleti pályaudvarról Kőbánya-felső érintésével Rákosig és onnan visszafelé is pótló buszok szállítják az utasokat.
  • A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalról a vonatok Kelenföldig közlekednek és onnan indulnak.
  • A Budapest–Kelebia vonalról a vonatok Ferencvárosig közlekednek és onnan indulnak. A vonatok jelentősen hosszabb menetidővel közlekednek, az elővárosi vonatoknál járatkimaradásokkal is számolni kell.

Emellett a BKK a vasúti menetjegyeket és bérleteket elfogadja az M4-es metrón a Keleti pályaudvar és Kelenföld között, az M2-es metrón a Keleti és az Örs vezér tere között, a H8-as HÉV-en az Örs vezér tere és Gödöllő között, továbbá az 1-es villamoson a Puskás Ferenc stadion és Kelenföld vasútállomás között.

A Mávinform este még azt írta a Facebookján, hogy a korlátozások előreláthatóan pénteken napközben is érvényben maradnak, utólag azonban már a péntek hajnali időpontról számoltak be.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!