Veszélyes fekete párduc a Kiskunhalas körül ólálkodó nagytestű macska

2021. december 15. – 08:42

Másolás

Vágólapra másolva

Pumához hasonló, de fekete színű nagymacskát rögzített mozgás közben egy kamera egy Kiskunhalas határában zajló építkezés közelében, a felvételt a város polgármestere szombaton osztotta meg a Facebookon.

A rendőrség közleménye szerint elemezték a videót, és úgy tűnik, a felvétel nem CGI, hanem valódi. És hogy milyen állat a fekete macskaféle? A szakemberek véleményei alapján

egy fekete párduc poroszkál a felvételen.

5 dolog, amit tudnia kell a párducról:

  • bekaphatja Buksit és Folti cicát is, mivel kutya, macska, kecske méretű állatokkal táplálkozik,
  • nem bandázik éjjel a főtéren, mivel alapvetően rejtőzködő életmódot folytat,
  • semmi buksivakargatás, ciccegés, mivel az állat kiszámíthatatlan,
  • vélhetően eddig emberek között élt fogságban,
  • feltűnhet sok helyen, mivel nagy terület bejárására képes.

Mi lesz most?

A rendőrök a társszervekkel együtt a külterületen élőket folyamatosan tájékoztatják a vadállattal kapcsolatos információkról, és azt kérik, tegyen így mindenki, főleg azoknak szóljanak, akik nem pörgetik egész nap az internetet.

Sok nagyra nőtt cica mászkál az országban, de párduc csak egy

A videó közzététele óta több bejelentés érkezett a rendőrségre, azonban azok közül csak egyet lehetett a keresett állathoz kötni. Ezen információk alapján a kiskunhalasi rendőrök azonnal a megjelölt helyszínre mentek, ami a korábbi felvételen látható területtől nem messze volt. Az egyenruhások nem találták a ragadozót, azonban valószínűsíthetően a nyomait látták a helyszínen.

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

Halasiak, figyelem!

A rendőrség kéri a kiskunhalasi lakosokat és a város térségében élőket, hogy ha információval rendelkeznek az állattal kapcsolatban, vagy látták, azonnal hívják a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságot a 06-76/513-356-os számon, vagy a 107, 112 központi segélyhívó számok valamelyikét.​

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!