Gréczy Zsolt szerint bizonyított, hogy bűncselekmény áldozata lett, de a kormánypárti portál működtetője megússza az ügyet

2021. december 11. – 14:17

Másolás

Vágólapra másolva

A rendőrség szerint is bűncselekmény áldozata lett Gréczy Zsolt, de a DK egykori szóvivője és képviselője ellen elkövetett ügyet vizsgáló nyomozás nem jut el a tettesig – derült ki Gréczy szombati posztjából.

„Határozatot kaptam a Nemzeti Nyomozó Irodától. Ez rögzíti, hogy a rendőrség hivatalból indított vizsgálatot az ellenem 2 éve elkövetett bűncselekmény ügyében. A nyomozók által meghatározott bűncselekmény elkövetője a Vadhajtások nevű fideszes médiatermék, amely azt hazudta rólam, hogy szexuális tartalmú fényképekkel egy nőt zaklattam” – írta Gréczy.

Mi volt az ügy?

2019-ben intim képek kerültek nyilvánosságra, amelyeken Gréczyt volt látható. Ezután ismeretlenek egy felvételt is elküldtek több szerkesztőségnek egy írás kíséretében, amely szerint egy nő azt állítja, hogy Gréczy küldte neki a felvételt a nemi szervéről, önkielégítéséről, ezzel zaklatva őt.

Akkoriban megvádolta az akkor a Jobbiktól a Mi Hazánkhoz pártolt – azóta önálló pártot alapított – Volner János asszisztense is azzal, hogy a DK-s politikus zaklatta őt. A Palányi Nórával való teljes chatelést nyilvánosságra hozta Gréczy, árnyalva ezzel a nő állításait. A történetet előadó Pesti Srácokkal szemben Gréczy még 2020-ban pert nyert.

Bűncselekmény van, tettes nincs

A videók és a képek miatt Gréczy feljelentést tett, ennek a két éve indult nyomozásnak a felfüggesztéséről szól a képviselői mandátumáról akkoriban lemondott képviselő szombati posztja. Eszerint nyomozás megállapította, hogy nem készített és nem is küldött zaklató fényképeket. „Az állítólagos nő, akinek állítólag fotókat küldtem magamról, ugyancsak kitaláció, nem is létezik.” Bár eszerint a Vadhajtások felelős volt a felvételek nyilvánosságra hozataláért, Gréczy szerint tettes felelősségre vonása mégsem várható.

„A Vadhajtások nevű gyalázat arca és neve, Bede Zsolt azzal védekezett kihallgatásán, hogy pár nappal korábban azt írták rólam más fideszes ”újságok„, hogy zaklatásokat követtem el, ezért ezt is valóságnak gondolta. Elismerte, hogy az ”információt„ nem ellenőrizte, sőt, nem is tudja, ki tette fel rólam az oldalukra a hazugságot. Mint kiderült, ez egy amerikai szerver, nincs is impresszuma, hivatalos, számon kérhető kiadója, szerkesztője, elvileg bárki bármit felpakolhat rá. Valójában nyilván nem” – írta Gréczy. A nyomozás annyit elért, hogy a Vadhajtásoknak el kellett távolítania a cikket.

„Van összesen 25 első- és másodfokú ítéletem arról, hogy nem zaklattam senkit. Valamennyi pert megnyertem. Most már arról is van rendőrségi határozat, hogy zaklató fotókat sem készítettem és nem is küldtem. Az általam indított kártérítési perekben már van lezárult ügy, és van két folyamatban levő: a rólam hazudó fideszes média fizet a rágalmazásért.”

Gréczy szerint a DK megerősödése miatt érte őt a párt politikusaként a támadás, és bár „megtorlatlan marad az ellene elkövetett bűncselekmény”, annak nincs akadálya, „hogy folytassam politikusi pályafutásom, ha ehhez bizalmat kapok.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!