Másik családot értesített a kórház a halálhírről, el is hamvasztották, mire kiderült, hogy nem az ő rokonuk

2021. december 10. – 20:14

Másolás

Vágólapra másolva

Összekeverte két betegét a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház, így tévesen egy másik családot értesítettek a halálhírről. A család már csak a hamvasztás után értesült arról, hogy az ő rokonuk valójában él.

Sokkal megrázóbban járt azonban az elhunyt asszony valódi családja. Lánya épp látogatóba ment volna hozzá, ám egy másik nő ágyához kísérték.

„Már a küszöbön volt a nővér, és szóltam neki, hogy jöjjön vissza, mert ez nem az én édesanyám. Nem hitt nekem, akkor megkerestem a telefonomban a fényképét és megmutattam, hogy így néz ki az édesanyám” – mondta az RTL Klubnak Kissné Csomor Mária, aki így tudta meg, hogy édesanyja valójában november 26-án meghalt a koronavírus szövődményei miatt.

A Kissné Csomor Máriánál mindeddig nem jelentkezett a kórház sem bocsánatkéréssel, sem kártérítés felajánlásával. A Társaság a Szabadságjogokért munkatársa szerint a lelki megrázkódtatás miatt a sérelemdíj mindkét családnak járhat. Egyelőre nem indítottak a családok pert, de Vissy Beatrix szerint a kórháznak ezt nem kellene feltétlenül megvárnia, a bocsánatkérést és akár az anyagi kompenzációt magától is felajánlhatja.

A kórház belső vizsgálatot indított, de egyelőre nem adott tájékoztatást ennek eredményéről és arról sem, hogy tervez-e kártérítést fizetni. A tévedést azonban a kórház elismerte, az ügyet a rendőrség is vizsgálja.

Frissítés 12.11-én: Az ügyben a Szolnoki Rendőrkapitányság közokirat-hamisítás miatt rendelt el ismeretlen ellen nyomozást december 9-én – közölte a megyei rendőr-főkapitányság szombaton az MTI-vel. Piroska Miklós, a kórház főigazgatója azt nyilatkozta, hogy az intézményben valóban betegcsere történt, amelyért a hozzátartozóktól elnézést kértek. A kórház vezetése felvette velük a kapcsolatot, és azonnali, teljes körű vizsgálat kezdődött, hogy milyen hiba okozta a betegek felcserélését.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!