Répássy Róbert lesz az igazságügyi államtitkár szombattól

2021. december 10. – 12:26

Másolás

Vágólapra másolva

„Isten hozta újra az Igazságügyi Minisztériumban, Államtitkár úr!” – írta Facebook-oldalán Varga Judit igazságügyi miniszter, amikor közös fotót posztolt Répássy Róberttel a Sándor-palota előtt. A poszt szerint Áder János, köztársasági elnök december 11-i hatállyal nevezte ki az Igazságügyi Minisztérium államtitkárává dr. Répássy Róbertet.

Répássy Róbert húsz éven át volt a Fidesz parlamenti képviselője és az egyik meghatározó arca, 2018-ban visszavonult az országos politikától, azóta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Ügyvédi Kamara elnökségi tagjaként dolgozott.

Répássy Róbert 1968-ban született Miskolcon, jogi diplomáját 1992-ben szerezte a Miskolci Egyetem Állam-és Jogtudományi Karán, 1995-ben jogi szakvizsgát tett. 1993-1994 között, majd 1998 és 2018 között országgyűlési képviselő, a FIDESZ frakcióvezető-helyettese és az Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság, majd a Törvényalkotási bizottság alelnöke.

2010-től 2014-ig a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium igazságügyért felelős államtitkára, majd 2014 és 2015 között az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.

Répássyt 2015-ben mentette fel államtitkári posztjáról Trócsányi László akkori igazságügyi miniszter, és ekkor lett igazságügyi államtitkár Völner Pál.

Répássy most az után ül be újra az államtitkári székbe, hogy Völner a hét elején lemondott posztjáról, mert hivatali vesztegetéssel és más bűncselekményekkel gyanúsította meg a legfőbb ügyész és kezdeményezte a fideszes parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. A Völner-ügyről szóló cikkeinket itt olvashatja.

Völner Pál neve a Pegasus-ügy kapcsán kapott nagyobb nyilvánosságot, Varga Judit igazságügyi miniszter azt állította róla a Telexnek, hogy ő engedélyezi a titkos megfigyeléseket. A Karmelitánál szerettük volna megszólaltatni, de változatos magyarázatokkal hárította el kérdéseinket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!