Átadták a Pesti alsó rakpart egy szakaszát, de 2022-ig nem lehet használni autóval

2021. december 10. – 16:23

Átadták a Pesti alsó rakpart egy szakaszát, de 2022-ig nem lehet használni autóval
Karácsony Gergely és Kerpel-Fronius Gábor az átadáson – Fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Karácsony Gergely főpolgármester és Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes átadta a Pesti alsó rakpart Margit híd és Lánchíd közötti felújított szakaszát, a kész útra azonban 2022-ig nem hajthatnak rá az autósok.

Mint a főpolgármester mondta, az új szakaszt most a gyalogosoknak, kerékpárosoknak adják át, az autósoknak majd később. Mint közölte, még pont időben vették át a beruházást ahhoz, hogy át tudják tervezni, így zöldebb, gyalogosbarátabb lett, és 34 kocsányos tölgyet is el tudtak ültetni a parton. Hozzátette: a Pesti alsó rakpart felújítását folytatják, 2023-ra a Szabadság hídig szeretnének elérni.

Az új kocsányos tölgyek a rakparton – Fotó: Huszti István / Telex
Az új kocsányos tölgyek a rakparton – Fotó: Huszti István / Telex

A beruházáshoz adott kormányzati támogatására kitérve Karácsony közölte, hogy szívesen megköszönné a kormánynak ezt az egymilliárdot, ha nem árnyékolná be az örömét az, hogy közben az ötvenszeresét vonták el a fővárostól.

Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes rávilágított arra is, hogy miért nem vehetik birtokba még az autósok a felújított rakpartot: mert az a következő rakpartszakaszok felújítása (és a Sentab víznyomócső cseréje) miatt még több mint egy évig zsákutca lesz.

Frissítés: A főpolgármesteri kabinet jelezte, hogy a vízcsőcsere 2022 tavaszra-nyárra befejeződik, onnantól használhatják a most átadott szakaszt az autósok.

A főpolgármester-helyettes kiemelte, hogy a felújított, de még több mint egy évig csak a gyalogosok és kerékpárosok rendelkezésére bocsájtott rakpartszakaszon a megengedett legnagyobb sebességet 50 km/óráról 40 km/órára csökkentették, 13 parkolóhelyet felszámoltak, és a kényelmesebb gyalogosmozgás érdekében a járdát kiszélesítették.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!