Tizennyolc kiskutyát tartott étlen-szomjan három vászontáskában egy nő, állatkínzással vádolják

2021. december 9. – 11:39

Másolás

Vágólapra másolva

Állatkínzással vádolta meg a Zala Megyei Főügyészség azt az ötvenéves német nőt, aki egy hévízi szállodai szobában 18 kölyökkutyát tartott ellátás nélkül.

Az ügyészségi összefoglalóban az olvasható, hogy a nő előbb Balatonlellén vett tíz hat-nyolc hetes francia buldogot, majd még nyolc kiskutyát szerzett valahonnan. A kutyákat három gyöngyvászon táskában hurcolászta és tárolta napokon keresztül.

A női 2020. június 25-én jelentkezett be egy hévízi szállodába, ahol másnap az alkalmazottak fedezték fel a kölyköket méltatlan és veszélyes körülmények között. A kutyák egy része kiszökött a táskákból, de többen a fekáliával szennyezett szatyorban maradtak. A kölykök előtt sem italt, sem ételt nem hagyott nő.

A szálloda kihívta a rendőrséget, akik lefoglalták a kutyákat, miután azokat egy állatorvos is megvizsgálta. A kutyák nem voltak csipezve, és állategészségügyi papírjaik sem voltak.

Az ügyészség szerint a tartási körülményeik (tartós bezárás, mozgáshiány, vizelet- és fekáliaszennyeződés) miatt maradandó egészségkárosodást szenvedhettek, vagy el is pusztulhattak volna, így állatkínzás miatt emeltek vádat a nő ellen.

A kutyák lefoglalása után a nő nem nyughatott, hamis oltási igazolásokat mutatott be a rendőrségen, így ezért is vádat emeltek ellene.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!