Siófokon csaptak le a rendőrök a kokaincsempészekre

2021. december 4. – 07:22

Siófokon csaptak le a rendőrök a kokaincsempészekre
A siófoki rajtaütés Fotó: Police.hu

Másolás

Vágólapra másolva

Nyolcvanötmillió forint értékű anyagot hoztak be Hollandiából.

A Police.hu leírása szerint a 26 éves, budapesti K. Márk és szökésben levő 48 éves siófoki társa, vagyis a két gyanúsított egy autószállító tréler pótkerekében csempészett nagy mennyiségű kábítószert Hollandiából Magyarországra. Siófokon parkolták le a trélert, majd annak pótkerekét azonnal leszerelték. K. Márk az utcán várakozott, míg társa a pótkereket bevitte a ház udvarára.

A rendőrök ekkor csaptak le rájuk, azonban csak K. Márkot sikerült elfogni, társa elmenekült.

A leszerelt pótkerékben a nyomozók 2214 gramm kábítószergyanús anyagot találtak és foglaltak le, amely az előzetes szakértői vélemény szerint kokain A nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya (vagyis a KR-NNI-NBEF.KBEO) folytatja

A nyomozók ezután kutatást tartottak a szökésben lévő férfi lakásán és garázsában, ahol 1225 gramm kábítószergyanús fehér anyagot, az elsődleges vizsgálatok szerint ez is kokain volt, valamint előkerült 5500 euró és 2,2 millió forint készpénz is, amit lefoglaltak. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke közel 85 millió forint.

A nyomozók K. Márkot őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását, amelyet a bíróság 2021. december 3-án elrendelt, míg társa ellen elfogatóparancsot adtak ki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!