Kövér László: A magyar baloldalon a sunnyogást felváltotta a nyílt hazaárulás politikája

2021. december 04. – 10:35

Másolás

Vágólapra másolva

Az Országgyűlés elnöke, Kövér László szokásos adventi interjút adott a Magyar Hírlapnak, aminek a címe: Végkifejlet. Ebben nem került szóba az a beszéd, amelyet a titkosszolgálati vezetők előtt mondott, és amelyben arról beszélt, hogy az ellenzéket nemzetbiztonsági veszélynek tekinti. A Pegasus-botrány viszont most szóba került, és „műbalhénak” nevezte. (A kormány sokáig azt is tagadta, hogy a kémszoftvert megvásárolta, mígnem Kósa Lajos beismerte. Újságírók, politikusok ellen is használták.)

Kövér az új német (baloldali) kormány értékelésével kezdte a beszélgetést, és kijelentette, hogy európai egyesült államokat, egy föderális Európát akarnak, míg Magyarország nem. A német politikáról a következőket mondta a magyar házelnök:

  • „Szerintem az az út, amit kijelöltek maguknak, alapvetően a semmibe visz, de mint mondtam, ez magánügy. Viszont sem jogalapjuk, erkölcsi alapjuk meg pláne nincsen arra, hogy Európát magukkal rántsák a mélybe, immáron harmadszor a történelem során.”
  • „Sajnáljuk, hogy az új német kormány most már nyíltan bevándorlók országává akarja tenni a hazáját, mert azt gondoljuk, Németország és Európa is ennél többet érdemel.”
  • „A legnagyobb bűnös mindazért, ami most történik Németországgal meg Európával, az a CDU és a CSU. A legnagyobb bűnt ők követték el az elmúlt tizenhat esztendőben azzal, hogy azt gondolták, elvek, tartás és valódi értékek nélkül is lehet – úgymond – pragmatikusan politizálni. (...) Ez a műsor bizony nem jöhetett volna létre Angela Merkel nélkül.”

A német kormány után a magyar baloldalt ostorozta az interjú második felében:

  • „A sunnyogást, a mellébeszélést, a hazára meg a nemzetre való hivatkozást felváltotta a nyílt hazaárulás politikája.”
  • „Véget értek azok az idők, amikor arról lehetett beszélni, hogy közös a nemzet, és csak a boldoguláshoz vezető út adja a véleménykülönbséget. Mi nemzeti politikát vallunk, ők pedig a nemzetek felszámolására irányuló globális politikához szegődtek zsoldba.”
  • „A politika, benne a baloldal viselkedése, magatartása egy negatív civilizációs trendet tükröz, ami nem állt meg Magyarország határainál. A szégyen, a szégyenérzet mint olyan veszik ki a kultúránkból.”
  • „A nyugati gazdáiknak, a multiknak üzennek, hogy visszatérnek a régi aranyidők, ha ők jönnek, és ehhez a támogatást is tőlük szeretnék, amit meg is fognak kapni.”
  • „Minden tisztességes baloldali ember felteheti magának azt a kérdést, hogy vajon kétezertízben így képzelte-e el a magyar baloldal jövőjét. Ezt akarta-e? Mi a gyávaságának, a tehetetlenségének a szerepe abban, hogy ma a baloldal esélyeit Gyurcsány Ferenc testesíti meg, a szó pozitív és negatív értelmében egyaránt.”

Kövér az interjúban a 2022-es választásokról pedig a következőket jövendölte a baloldalra célozva: „a magyarországi választásokat egy gyűlöletkampánnyá kívánják alakítani, mint ahogy az elmúlt tizenkét évben mást sem csináltak, az első pillanattól kezdve, csak gyűlöletet keltenek”.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!