Elözönlötték a hóra vágyó magyarok a Kékest

2021. december 4. – 15:34

Másolás

Vágólapra másolva

„Kékestető ismét megtelt, mindenki havat akar látni. Araszolnak felfelé az autók, fél óra az út Mátraházáról a csúcsra. Sokan az út mentén parkolnak az erdőben vagy inkább visszafordulnak”

– közölte szombaton Facebook-oldalán a Kékestető Nonprofit kft., amely hozzátette, hogy dél utántól kezdve a rendőrség irányítja a hegyre vezető forgalmat, annyian akartak feljutni.

Mivel Mátraházán nincs hó, Kékestetőn viszont igen, ezért mindenki a csúcs közelébe akart feljutni. Nekik azt javasolják, hogy válasszák a tömegközlekedést és parkoljanak Mátraháza környékén.

Eközben az Időkép arról ír, hogy szombat éjjel újabb csapadék érkezik Magyarország fölé egy újabb mediterrán ciklonnal – esőtől havas esőn át havazásig minden várható lesz, sőt, vasárnap hajnalban helyenként átmenetileg ónos eső sem kizárt.

A csapadék az előrejelzés szerint két nagyobb hullámban érkezik majd, az elsőre szombat éjszaka, a másodikra vasárnap délután lehet számítani. Szombat éjjel főként északon, északkeleten számíthatunk havazásra, máshol eső, havas eső várható, helyenként ónos eső is eshet. Vasárnap napközben hazánk nagy részén átmeneti szünet következik, tartósabban főként délen és nyugaton eshet, zömében eső. A délutáni órák második felétől aztán délnyugat felől ismét egyre többfelé számíthatunk esőre, ami a kora esti óráktól az ország északnyugati felén egyre többfelé havas esőbe, majd havazásba fordul. A havazás az Északi-középhegységben egészen hétfő reggelig kitarthat, és helyenként 10 centiméternél is több friss hó hullhat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!