Pontosan tudták, hol kell rajtaütni a 10 milliós zsákmányért, de hamar lebuktak

2021. december 4. – 09:22

Másolás

Vágólapra másolva

Három hónap alatt minden érintettet – a két rablót, a menekülésre használt autó sofőrjét, illetve a biztos tippet szállító személyt is – elfogtak a rendőrök azután a szeptemberi rablás után, amelyben egy inárcsi szálláshely egyik szobájából több mint 10 millió forintot vittek el.

A 2021. szeptember 1-én, éjszaka történt rablás során biztos tippre érkeztek a rablók, pontosan tudták ugyanis, hogy az inárcsi szálláshely melyik szobájában kell próbálkozniuk, hogy több mint 10 millió forinttal távozhassanak. A szobában tartózkodó férfit fegyverrel kényszerítették a pénz átadására, majd elmenekültek – a férfi nem sérült meg, a meneküléshez használt autót pedig Ócsa külterületén hagyták magukra.

A hajtóvadászat első nagy eredménye kilenc nappal később meg is volt, ekkor fogták el ugyanis Budapesten a 18 éves G. Józsefet, aki az egyik rabló volt. Társa, az 54 éves N. Csaba azonosítására és elfogására három hónapot kellett várni, őt december 1-jén délelőtt, Törökbálinton fogták el, ahogy egy kocsi hátsó ülésén hasalva bujkált. Bár N. Csaba panasszal élt a gyanúsítás ellen és tagadta a bűntény elkövetését, a rendőrök hamar eljutottak két további társukhoz: a menekülésben őket segítő sofőrt, a 24 éves B. Józsefet, illetve a tuti tippet szállító 21 éves H. Liliánát egyaránt Budapesten fogták el. Utóbbinál több millió forintot, illetve egy nagy értékű autót lefoglaltak.

„Az őrizetbe vett B. József panasszal élt a gyanúsítás ellen, a vallomástételt megtagadta. H. Liliána is panaszt tett a gyanúsítás ellen, kihallgatásán együttműködő volt, vallomást tett, vele szemben – szabadlábon hagyása mellett – bűnsegédként elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyik az eljárás” – írja a rendőrség honlapja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!