Orbán: A gyermekek szexuális nevelése kizárólag a szülők joga

2021. december 3. – 07:47

Másolás

Vágólapra másolva

Van egy lökdösődés, kesze-kuszaság, hogy melyik nemzetközi szervezet mit mond a tavasszal elfogadott gyermekvédelminek nevezett törvényről. Orbán nem szeretné, hogy a Velencei Bizottság, az Európai Bizottság vagy akárki beleszóljon abba, hogy mi magyarok miként neveljük a gyermekeinket. A miniszterelnök fontosnak tartja, hogy a gyermekei magyarok legyenek, vigyék tovább a kultúránkat, és „azt akarjuk, hogy a jövőben is magyarok éljenek Magyarországon” – fogalmazott. „Jogunk van ahhoz, hogy így gondolkodjunk”, és „jogunk van ahhoz, hogy megvédjük az álláspontunkat” – tette hozzá.

Orbán szerint van Nyugat-Európában egy hullám, amely nem tartja tiszteletben, hogy a gyermekek szexuális nevelése kizárólag a szülő joga. Nem szeretné, hogy aktivisták népszerűsítsenek mindenféle eszméket, ideákat, életmódokat az iskolákban. „Ki kell állnunk a saját gyermekeink védelmében”, ezért is írnak ki népszavazást a kérdésben.

Óriási nyomás alatt vagyunk a miniszterelnök szerint, a kormány úgy tudja megvédeni a magyarok érdekeit, ha népszavazáson megerősítik ezt az álláspontot. A migrációs népszavazásnál ez bevált, megerősítette a kormány a tárgyalási pozícióját, ezért nincs a mai napig menekültkvóta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!