Rátörte az ajtót gyermekeire a férfi, amikor édesanyjuknál voltak láthatáson, és megpróbált elmenekülni velük a rendőrök elől

2021. december 3. – 11:32

Másolás

Vágólapra másolva

Vádat emeltek egy hódmezővásárhelyi férfival szemben, aki két kiskorú gyermekét erőszakkal vette vissza az édesanyjuktól. A vádirat szerint a pár szakítása után a 6 és 3 éves lányaik felügyeletét a bíróság az apjuknak ítélte, a gyermekjóléti szolgálatnál biztosított kapcsolattartáson találkozhatott gyermekeivel az édesanya.

2019 decemberében megbeszélték, hogy a két kislány a nőnél tölti az éjszakát Hódmezővásárhelyen. Másnap délelőtt aztán a gyerekekkel együtt azzal hívta fel a volt élettársát, hogy a kislányok nem akarnak délben hazamenni, és vele szeretnének maradni.

Az apuka nem hagyta ennyiben, délután testvérével megjelent a társasháznál, a lakás ajtaját ököllel verték, majd berúgták.

Két lányát a hóna alá kapva indult kifelé az apa, az elé álló nagymamát pedig félrelökte az útból, még a hátába is belerúgott.

A kiérkező rendőrök elől menekülve bepattant a gyerekekkel a hátsó ülésre, testvére pedig beletaposott a gázpedálba. A padkán kikerülve a rendőrautót száguldozni kezdett, a városban még 100 km/h-s sebességgel ment, aztán 180-200 km/h sebességre is felgyorsult, míg egy körforgalomba érkező autónak ütközött. A balesetben senki nem sérült meg.

Az átfázott gyerekeket az intézkedő rendőrök takarták be takarókkal, az ügyészségi közlemény szerint súlyos érzelmi megrázkódtatást éltek át. Édesapjuk hónapokig nem engedte őket az édesanyjukkal kapcsolatot tartani.

A járási ügyészség a vádlottat kiskorú veszélyeztetésével és könnyű testi sértéssel, míg őt és testvérét társtettességben elkövetett magánlaksértéssel vádolja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!