Le kellett szíjazni egy utast egy Budapestre tartó repülőn, mert az ajtó kinyitásával fenyegetőzött

2021. december 2. – 17:01

Másolás

Vágólapra másolva

A székéhez kellett szíjazni egy utast a Ryanair Sevillából Budapestre tartó járatán, miután balhézni kezdett a fedélzeten, írja a Mirror helyszíni beszámolók alapján. A videó és a cikk szerint a melegítőt hordó, balhézó utas magyar lehetett, de az MTI-nek a rendőrség azt írta, hogy szerb állampolgárról van szó.

Az utasok beszámolói alapján a férfi az utazás felénél kezdett el begőzölni, fenyegetőzött egy tollal a kezében, üléseket rugdosott, a női utasoknak kiabált, és egy alkalommal azt mondta, hogy kinyitja az ajtót is.

Végül egy biztonsági őrként dolgozó férfinek sikerült megállítania, majd leszíjazták a székébe, amíg megérkezett a gép Budapestre. A beszámolók szerint a biztonsági őr most utazott életében először repülőn, és korábban felajánlotta a légikísérőknek, hogy segít leállítani a férfit, először nem éltek ezzel a lehetőséggel.

Akkor gondolták meg magukat, amikor a zavarodott férfi azzal kezdett el fenyegetőzni, hogy kinyitja az ajtót. Ekkor sikerült lefognia a férfit, utána pedig a biztonsági övvel az üléséhez szíjazni. Egy alkalommal a pilótának is közbe kellett avatkoznia, ami miatt állítólag kisebb pánik tört ki az utasok között. Az eset november 11-én történt, de csak most derültek ki róla részletek a Mirror szerint.

Frissítés: Cikkünk megjelenése után az MTI azt írja, hogy a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság a nyomozás utólagos elrendelését kezdeményezte a legfőbb ügyésznél, és a férfit garázdaság miatt vonhatják felelősségre.

Mint kiderült, a szerb férfi a repülőgép konyhájában talált tárgyakkal is dobálózott, illetve verekedést provokált. A viselkedése miatt a repülő csak késéssel tudott landolni Budapesten, ahol a férfit már rendőrök várták.

A 29 éves férfi azt állította a rendőröknek, hogy pánikba esett a gépen, és alig várta, hogy leszálljanak, de a viselkedésére egyáltalán nem emlékezett. A rendőrség egyelőre még vizsgálja, melyik hatóságnak kell eljárni az ügyben, hiszen a bűncselekmény a repülőút alatt történt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!