Súlyosan bántalmaztak egy nőt az óbudai otthonában, volt barátja bízta meg a támadókat

2021. december 1. – 12:28

Másolás

Vágólapra másolva

Virágot hoztam – ezzel a szöveggel csöngetett be a 24 éves B. Vivien tavaly júliusban egy óbudai társasház második emeleti lakásába. Az ott élő nő nem tudhatta, ki küldött virágot neki, de kinyitotta az ajtót.

Mint kiderült, nem egyedül érkezett B. Vivien, vele volt egy férfi is, aki belépett a lakásba és azonnal megütötte a nőt, aki ettől a földre esett.

A támadói többször is megrúgták a nőt, majd megkötözték, és hogy ne tudjon segítségért kiabálni, a szájába ruhadarabot tömtek, a fejét pedig letakarták.

Távozásuk előtt egy fém rúddal még többször is megütötték, majd rázárták a lakást és közel 600 ezer forint értékű műszaki cikkekkel, ékszerekkel elmenekültek. A nő súlyos sérüléseket szenvedett.

A szomszédban élő házaspár hallotta meg később a segélykiáltásait, ők hívták a rendőrséget. A rendőrök a a katasztrófavédelem munkatársaival együtt érkeztek a helyszínre, és egy emelőkocsi segítségével a teraszon keresztül jutottak be a bezárt lakásba, ahol megtalálták a bántalmazott nőt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 27 éves S. Mátét és társát, a 24 éves B. Vivient, és három nap múlva a közös, újpesti otthonukban fogták el őket, erről videót is közzétettek. Rablás, személyi szabadság megsértése, valamint súlyos testi sértés miatt kihallgatták őket, és őrizetbe vették.

A nyomozás adatai szerint a párt a sértett volt barátja, V. Bálint bízta meg.

A 38 éves, budapesti férfit két nap múlva sikerült elfogni, a rendőrség felbujtóként elkövetett rablás, személyi szabadság és súlyos testi sértés miatt vette őrizetbe. Az elkövetők azóta is bűnügyi felügyelet alatt állnak, a nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek – írják a rendőrségi közleményben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!