Új vezérigazgatója lesz a HungaroControlnak

2021. december 1. – 13:27

Másolás

Vágólapra másolva

Távozik posztjáról Szepessy Kornél, a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. vezérigazgatója. Feladatait átmeneti jelleggel Tóth László, a légi navigációs vállalat igazgatóságának tagja veszi át – közölte a HungaroControl szerdán az MTI-vel. Azt írják, a vezetésben történt változás nem befolyásol semmit, minden megy tovább, mint eddig.

Úgy tudjuk, a dolgozókat váratlanul érte Szepessy távozása, amiről ők is csak pár órával ezelőtt értesültek hivatalosan, ám alapvetően pozitív fejleményként tekintenek erre, ugyanis az átmenetileg kinevezett Tóth már a szakszervezet vezetőjével is találkozott.

Azt nem tudni, hogy mi áll a vezérigazgató távozása mögött, de az kétségtelen, hogy a megelőző hónapokban és már nyáron is többször lehetett hallani a HungaroControlról a légi irányítók tervezett sztrájkja, illetve annak elmaradása miatt.

A légiforgalmi irányítók júliusban készültek sztrájkra, miután az évekig tartó bértárgyalások nem vezettek eredményre a HungaroControl és a Control Magyar Légiforgalmi Irányítók Szakszervezete között. A kialakult helyzet elleni tiltakozásul július 24. és 28. között korlátozták volna a leszálló gépek számát. A sztrájkból végül nem lett semmi, a kormány pedig a veszélyhelyzetre hivatkozva váratlanul rendeletben tiltotta meg a légiforgalmi irányítóknak a munkabeszüntetést.

Arról, hogy milyen problémák vezettek a sztrájkhoz, és milyen feszültségek vannak a cégen belül, ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!