Egyre népszerűbb a mobiljegy, 46 jegyautomatát szerel le a következő hetekben a BKK

2021. december 1. – 13:19

Másolás

Vágólapra másolva

Érezhető mértékben fog csökkenni a következő hetekben a BKK-jegyautomaták száma, 364 helyett 318 helyen lehet majd jegyet venni a fővárosban. Ennek oka, hogy a mobiljegyek egyre népszerűbbek és hamarosan a megújuló BKK Futár appjában is meg lehet majd venni ezeket, de az automatákat sem fogják elhanyagolni, hardveresen és szoftveresen is fejlesztik őket és december végétől új cég üzemelteti majd őket – írja közleményében a BKK.

Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója szerdán jelentette be, hogy december 1-jén a társaság szerződést köt a jegyautomaták új üzemeltetőjével, a Senso-Media Zrt.-vel, amely december 22-től legalább három évre veszi át a feladatokat a T-Systemstől. Az eddigi üzemeltető sem tűnik el végleg a képletből, az automaták hardveres és szoftveres fejlesztését is ők végzik majd, beleértve ebbe az e-számla bevezetését, a mobilos QR-kód beolvasás lehetőségének kialakítását és a 4G routerek cseréjét is. Ezek befejezése 2022 első negyedévében várható.

A BKK vezérigazgatója szerint az új üzemeltetési szerződés több okból is előnyös a BKK számára. Egyrészt a szigorúbb szerződéses határidők, kötbérek, illetve a készpénzes és készpénzmentes üzemelési mód lehetőségének megteremtése miatt, másrészt pedig azért, mert állítólag a havi üzemeltetési díjak is csökkenni fognak majd. A közlemény szerint a hálózat optimalizálására is szükség van, ennek részeként lesz hangsúlyosabb a készpénzmentes vásárlás és a fenntartható üzemeltetés, valamint ennek keretében csökkentik majd a jegyautomaták számát a következő hetekben.

Fotó: Nyirő Simon / BKK
Fotó: Nyirő Simon / BKK

Ezt elsősorban a mobiljegyek egyre nagyobb népszerűsége indokolja, ami tovább is erősödhet a közeljövőben, a jegy- és bérletvásárlás funkció ugyanis be fog épülni a megújuló BKK Futár alkalmazásba. A főbb csomópontokon, az utasáramlási szempontok szerinti kiemelt helyszíneken lévő automaták persze nem fognak eltűnni, így az egyéb alternatívákkal kiegészítve ezeken a helyeken a gyors, gördülékeny vásárlás változatlanul biztosítva marad. Az automaták pontos helyéről a BKK pontkereső oldalán, ezen a linken lehet tájékozódni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!