Vezénylő Tél tábornok úr belovagolt deresén Dobogókőre

2021. november 30. – 18:19

Másolás

Vágólapra másolva

Havazik Sopronban, a Börzsönyben a Nagy-Hideg-hegyen, fehéredik a Mátra, vékony hólepel borítja Dobogókőt is – foglalja össze a hazai hóügyi helyzetet az Időkép.hu. Szerdára aztán el is olvad mindenhol.

Dobogókőn járt az Időkép csapata, ahol a zúzmara mellé már lepelnyi hó is érkezett, tájékoztatott a meteorológiai előrejelző oldal közösségi oldala.

Mint írják, az északnyugat felől érkezett melegfronti csapadékzóna több helyen okozott havas esőt, havazást a Dunakanyar térségében és a Kisalföldön. Sötétedés után erőre kapott a havazás, igaz visszafogottabban. Ehhez erős, viharos széllökések is társultak.

Sopronban is beindult a havazás, és már fehéredik a Mátra is. Havazik a Börzsönyben a Nagy-Hideg-hegyen is.

Havazásra az este hátralévő részében is számítani lehet északon, északnyugaton. A hegyekben jelentősebb hótakaró is kialakulhat, teszi hozzá az Időkép.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése azonban lehűti a kedélyeket: bár kezdetben nagyobb területen megvan az esély havazásra, havas esőre, később azonban egyre inkább havas esőre, majd esőre vált a halmazállapot. A lehullott hó tehát olvadni fog, hajnalra pedig jórészt meg is szűnik a csapadék.

Szerdán-csütörtökön akár 13 fok meleg is lehet az ország legtüzesebb részein, hétvégére azonban visszatér a hideg: szombaton akár -12, vasárnap -8 fokig is süllyedhet az a bizonyos higanyszál a leghidegebb tájakon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!