Egy nap után máris tram-train-pótló villamos járt a tram-train egy szakaszán

2021. november 30. – 08:36

Másolás

Vágólapra másolva

A tram-train-járatok Hódmezővásárhely vasútállomás és Rókus vasútállomás között közlekednek járműmeghibásodás miatt és a menetrend betartása érdekében – közölte legfrissebb Facebook-posztjában a Mávinform.

Rókus vasútállomás és Szeged vasútállomás között a Szegedi Közlekedési Társaság saját járművel pótolja a tram-train-járatokat. Rókus vasútállomáson egy villamos várja a továbbutazókat.

Jóindulatú javaslat és genyó észrevétel egyaránt jöhet!

posztolta kedden délelőtt a meghibásodásról hivatalos Facebook-oldalán Lázár János, a térség fideszes országgyűlési képviselője, a tram-train beruházás kormánybiztosa. „Valóban vannak és biztosan lesznek is még hibák, váratlan helyzetek. Ez a próbaüzem lényege: hogy ne az éles üzemben, hanem most derüljön ki minden, ami kezelést igényel. Ezért megy 100 km/h helyett csupán 80 km/h-val a szerelvény és ezért ingyenes az utazás rajta” – írta a kormánybiztos, aki szerint a próbaüzemmel párhuzamosan elindult a tram-train-ellenes politikai kampány is.

A tram-traint hétfőn hajnalban 3 óra 30 perckor adták át, akkor indult az első menetrend szerint közlekedő járat Hódmezővásárhely és Szeged között. Már a kora hajnali járat iránt is akkora volt az érdeklődés, hogy a tram-train hamar megtelt, alig fértek fel rá az emberek, sőt néhányan le is maradtak róla. Kicsit szorosan vannak, de reméli, hogy jó lesz az utazás, mondta lapunknak az első utasok egyike.

Hogy mi is az a tram-train, kinek az ötlete volt mindez, miért került végül az eredeti becslés ötszörösébe, arról ebben a cikkben írunk részletesen. Stábunk a helyszínen követte az indulást, a vasútvillamos első napjáról részletes videót is készítettünk.

Frissítés: 10:50-től ismét teljes útvonalon, Hódmezővásárhely vasútállomás és Szeged vasútállomás között közlekedik a vasút-villamos (tram-train), az utasoknak már nem kell Rókus vasútállomásnál másik szerelvénybe átszállniuk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!