Kirúgták, útjába akadó nőkön töltötte ki a dühét

2021. november 28. – 09:58

Másolás

Vágólapra másolva

November 26-én dél körül három nőt is megtámadott Győrben, Győr-szabadhegy városrészben egy piros kabátot viselő férfi, írja a police.hu. (A közleményben szereplő egyes adatokat a megjelenés után pontosította a rendőrség, ennek megfelelően a mi cikkünk is frissült.)

Az első támadás a Pannónia utcában történt, az áldozat egy 47 éves asszony volt. A férfi nekilökte egy parkoló autónak, megragadta a nyakánál, és a pénzét követelte. A nő segítségkiáltását meghallotta valaki a közelben, a támadó pedig elmenekült.

Legközelebb a Mozsár utcában csapott le, ott egy 52 éves nőtől próbált pénzt kierőszakolni, de ez a nő is hangos kiabálásba kezdett, és ezzel megfutamította.

A következő célpontja egy, a Rózsák terén gyalogló idős asszony volt. Hátulról fellökte őt, mire az asszony földre esett. A rendőrségi közlemény szerint a férfi ekkor megragadta a táskáját, és métereken át húzta a földön a nőt, miközben azt kiabálta neki „ha nem adod oda a táskádat, agyonverlek”. Többször megrúgta az áldozatot, végül megszerezte a táskát és elfutott vele. De valaki látta, mi történik, üldözőbe vette a piros kabátost, utol is érte, és visszavette tőle az asszony táskáját. Az elkövető viszont elfutott.

A kapott személyleírás alapján a rendőrök azonosították a férfit, és 26 órával a történtek után, szombaton 14 órakor elfogták. Őrizetbe vették, és rablás miatt eljárást indítottak ellene. A 20 éves győri férfi a kihallgatásakor azt mondta a rendőröknek, hogy aznap elbocsátották a munkahelyéről, és – ahogy a közlemény fogalmaz – „mivel elvettek tőle valamit, így vágott vissza az őt ért sérelmekért”.

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!