Hétfőre virradóra megint havazni fog a Dunántúlon

2021. november 28. – 08:41

Másolás

Vágólapra másolva

A pénteki után vasárnap újabb mediterrán ciklon vonul át Magyarországon, így hétfőre virradóra a Dunántúlon és északon is többfelé alakulhat majd ki havas eső, havazás – írja az Időkép.

A legutóbbi ciklon a sok eső mellett az első síkvidéki havazást is meghozta: az Alpokalja már fehérbe is borult, a 726 méteres Kendig-csúcson pedig 10 centi hó esett. A most érkező ciklon hidegfrontja ugyancsak esővel, záporokkal vonul át hazánkon, kis eséllyel egy-egy beágyazott zivatar is előfordulhat, késő este pedig délnyugat felől újabb csapadékrendszer érkezik,

így hétfő reggelig a Dunántúlon és északon is többfelé alakulhat ki havas eső, havazás nemcsak a hegyekben, hanem síkvidéken is.

Az Időkép előrejelzése szerint az északnyugati szelet élénk, erős lökések kísérhetik a Dunántúlon, ami a havazással kombinálva hófuvást okozhat. A fagyos levegő megérkezését a portál előrejezési-animációján is meg lehet nézni, valahogy így fog majd kinézni a dolog:

Az elmúlt napok havazásáról már napokkal előre lehetett tudni, de a teljesség kedvéért tegyük hozzá, hogy az első hó már másfél hónapja leesett a Kékestetőn. Igaz, ahhoz még nem volt elég hideg, hogy meg is maradjon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!