Figyelmeztetést kapott a védőnő, aki civil gyerekrajzfestőket engedett be a kőszegi egészségházba

2021. november 25. – 12:47

Figyelmeztetést kapott a védőnő, aki civil gyerekrajzfestőket engedett be a kőszegi egészségházba
Falfestmény a Kőszegi Szociális Gondozási Központban – Fotó: Összefogás Kőszegért Egyesület / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

„A Kőszegi Szociális Gondozási Központ belső vizsgálata során megerősítésre került az, hogy a védőnői szolgálat egyik dolgozója működött közre a festés előkészületeiben, illetve ő adta át a helyiséget is. A munkálatokról előzetes egyeztetés sem az intézményvezetővel, sem a fenntartóval nem történt.

Az érintett védőnő vállalta a felelősséget, elismerte, hogy átgondolatlan cselekedet volt ez részéről és szándékosan nem szeretett volna megtéveszteni senkit sem. Mindezek alapján az intézmény vezetője figyelmeztetésben részesítette a munkavállalót”

– közölte Básthy Béla kőszegi polgármester az Ugytudjuk.hu-val. A portál annak a vizsgálatnak az eredményére volt kíváncsi, amely azután indult, hogy az Összefogás Kőszegért Egyesület önkéntesei mesefigurákkal és más illusztrációkkal festették ki a helyi gyerekorvosi rendelő, a Kőszegi Egészségház falait.

A civil szervezet ugyanis meglepetésnek szánta augusztusban hétvégi akcióját, amelyben „egy lelkes csapat kifestette a gyermekorvosi rendelő termeit, szobáit, hogy hétfő reggel már egy mesés környezetbe léphessenek be a gyerkőcök és szüleik a doktornéni házába”.

Erre reagálva az önkormányzat közleményt tett közzé, miszerint csak egy Facebook-bejegyzésből értesültek arról, hogy „a hétvége folyamán az önkormányzati vagyon kezeléséért felelős munkatársak tudomása és az intézményvezető felhatalmazása nélkül napokig illetéktelen személyek tartózkodtak a Kőszegi Egészségház épületében”. Mint az önkormányzat írta, a civil szervezet posztja alapján ők arra jutottak, hogy „az akció résztvevői, szervezői” szándékosan nem egyeztettek, ami miatt a polgármester először feljelentést helyezett kilátásba, majd pedig az intézményen rendelt el belső vizsgálatot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!