Blikk: Zaklatás miatt már nyomkövető volt az orvoson, amikor újabb szexuális zaklatást követett el

2021. november 24. – 06:51

Másolás

Vágólapra másolva

Egy szexuális zaklatás miatt már nyomkövető volt azon a Magyarországon praktizáló jemeni orvoson, aki újabb szexuális zaklatás gyanúsítottja lett, miután még júliusban egy kiszolgáltatott helyzetben lévő női betegét fogdosta – írta a Blikk.

A nő panaszt tett, az orvossal szemben a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) tett feljelentést, mivel az NVSZ „nemcsak az általa védett állomány, köztük az egészségügyi dolgozók korrupciós ügyeivel foglalkozik, de minden, a munkahelyükön, a munkakörük gyakorlásával összefüggésben elkövetett bűncselekmény esetén fellép”.

A lap szerint a férfiról köztudott volt munkahelyén, hogy nem szabad női páciensekkel egyedül hagyni, mert fogdossa őket.

Azt viszont az egészségügyi dolgozók nem tudták, hogy a férfi ellen már eljárás van folyamatban, és ezért nyomkövető van a lábán. Azt találták furcsának, hogy nagyon húzkodja a zokniját – írta a lap a férfi munkatársaira hivatkozva.

A korábbi szexuális zaklatás miatt tartó nyomozás okán adott nyomkövetővel azonban a férfi szabadon praktizálhatott, mert mozgásának korlátozása csak az ország területére, nem pedig csupán a lakhelyére korlátozódott.

Az ügyészség korábban fellebbezett a bíróságnál annak érdekében, hogy a férfi kerüljön előzetes letartóztatásba, mivel látható volt a második ügy alapján, hogy a nyomkövető nem jelent visszatartó erőt a bűncselekmény ismétlésével szemben.

A Blikk értesülései szerint korábban is indult eljárás a férfival szemben egy kiskorú megerőszakolásának gyanújával: eszerint egy 14 év alatti lányt csábított fel a lakására, ahol megerőszakolta őt. Az ügyet azonban – a lap szerint – 2018-ban következmények nélkül lezárták, mert az áldozat öngyilkos lett, ám szavain kívül más bizonyíték nem volt a férfival szemben a bűncselekmény elkövetésére.

Kérdéseinkre a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közölte:

  • a férfival szemben jelenleg egy nyomozás van folyamatban, szexuális erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt.
  • Egy másik, szexuális kényszerítés miatt folytatott nyomozás iratait pedig vádemelési javaslattal 2021. február 19-én megküldte az illetékes ügyészségnek.
  • Megerősítették, hogy valóban volt ellene nyomozás egy még korábbi ügyben, szexuális erőszak bűntett gyanúja miatt, ezt 2018 októberében a BRFK megszüntette.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!