Döntöttek másodfokon: több mint három évre börtönbe kell vonulnia VV Aureliónak

2021. november 24. – 17:44

Másolás

Vágólapra másolva

Jogerősen két év három hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Szegedi Ítélőtábla Aurelio Caversacciót, aki még a Való Világ hatodik szériájában szerepelt, írja a 24.hu. A valóságshow-hős, aki meg is nyerte 2014-ben a realityt, még négy évvel ezelőtt rabolta el egy ismerősét egy barátja segítségével – ő három hónap börtönt kapott két évre felfüggesztve.

VV Aurelio a vádirat szerint egy bárban ittas állapotban elaludt, amit egy ismerőse kihasznált, és kilopta a kabátjában lévő 130 ezer forintot. Ezt akarta másnap visszaszerezni tőle Aurelio úgy, hogy társával együtt egy dusnoki szórakozóhelyen felkeresték a férfit, többször is megverték, majd egy autóba tuszkolták, ahol a sértett nagyszüleihez mentek. Bár a férfi azt állította, ott rejtette el a 130 ezer forint maradékát, végül bevallotta, hogy elköltötte a pénzt – így aláírattak vele egy szerződést, amiben a férfi elismerte, 180 ezret kért kölcsön Aureliótól, akinek hetente 20 ezer forintot fog törleszteni.

2018-ban gyanúsította meg a rendőrség a realityhőst, akire 2019 januárjában az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért. Első fokon a Kecskeméti Törvényszék négy év börtönre ítélte Aureliót, társa pedig két és fél évet kapott – így szerdai döntésében a szegedi táblabíróság enyhített az ítéleten. Benedek Tibor tanácsvezető bíró azzal indokolta ezt, hogy Aurelio kevert személyiségzavara megkönnyítette a bűncselekmény elkövetését, az ügy óta pedig eltelt négy év, ami enyhítő körülménynek számít.

A sértett férfi a Blikk beszámolója szerint levelet is küldött a bíróságra, amiben annyit írt: „Aurelio bocsánatot kert tőlem, nem haragszom rá.” A valóságshow-hős az utolsó szó jogán arról beszélt, nagyon sajnálja, amit tett: „Nem a felmentésemért kampányolok, és lehet, hogy bűncselekményt követtem el, de soha nem állt szándékomban embert rabolni.

Bevallom, ideges voltam, felpofoztam, üvöltöztem a sértettel, elküldtem melegebb éghajlatra. Valóban csapkodtam hátrafelé, amikor a kocsiban voltam, és igen, mondtam, hogy szívem szerint kiszállnék és elásnám.

Már bánom, hogy a kiszőkített hajú idióta fejemmel mentem a tárgyalásra, ahova szerepelni jártam, de fel sem fogtam, milyen következményei lehetnek ennek az egésznek. Bíró úr, legyen szíves mindezt figyelembe venni. Pszichológushoz is rengeteget járok, szeretném a hírnevemet is jó, erkölcsileg jó dolgokra fordítani. Szeretném, ha elhinné nekem, hogy nem állt szándékomban senkit elrabolni.”

Aureliónak a két év három hónap mellett le kell ülnie azt az egy év két hónapos büntetését is, amit korábban még drogügyei miatt kapott, valamint 167 ezer forintot is be kell fizetnie bűnügyi költségként.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!