Az ellenzéki pártok közösen állnak ki Jakab Péter mellett

2021. november 23. – 17:27

Másolás

Vágólapra másolva

Az ellenzéki együttműködés pártja – beleértve az MMM-et is – közös közleményben álltak ki szerda délután Jakab Péter mellett. Jakabról a Fidesz-közeli Bors bulvárlap hétfőn indított cikksorozatot, és azt állítják, hogy a politikus az élettársával bujkál. A Fidesz-médiában megjelenő cikkekkel ebben az írásunkban foglalkoztunk részletesen.

A közös ellenzéki közlemény szerint a propagandasajtó átlépett egy vörös vonalat, a magánszféra határait. Az írásban felszólították a kormánypárti sajtó kiadványait, hogy „hagyjanak fel a tényeket nélkülöző, nemtelen, lejárató tartalmak készítésével”. Megjegyezték, hogy az elmúlt 12 évben Orbán Viktor és kormánya mindent megtett azért, hogy szétverje az ellenzéket, a hatalommal szemben álló szereplők pedig gyűlölt, elpusztítandó ellenségekké váltak.

A Karmelita-klub tagjai a valóságot, az igazságot bemutató intézményeket megszüntették vagy államosították, a politikai véleményüket kinyilvánító személyeket elbocsátották vagy ellehetetlenítették, miközben klientúrájuk kiépítését, céljaik elérését a magyar és az európai adófizetők pénzének szisztematikus ellopásával finanszírozták

– írták.

Felidézték, hogy szerintünk az Orbán-kormány „hatalomgyakorlása már eddig is túlment minden határon; az elvileg terror- és bűncselekmények megelőzésére kifejlesztett Pegasus kémszoftver megvásárlását a rendszerrel szemben kritikus, annak korrupciós és egyéb ügyeit feltáró civilek, újságírók, médiatulajdonosok, ellenzéki politikusok, aktivisták ellen használta fel, betörve a magánélet szent terébe”.

Az ellenzéki pártok szerint nemcsak titkosszolgálati eszközökkel figyelik meg az egységes ellenzék politikusait, hanem „egyenesen a lakásuk ajtaja elé küldi sajtómunkásoknak álcázott verőlegényeit, akik aztán kitalált történeteket és koholt vádakat terítenek a nyilvánosságban”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!