Életveszélyes fenyegetés miatt őrizheti a rendőrség Kásler Miklós budakeszi házát éjjel-nappal

2021. november 23. – 18:01

Másolás

Vágólapra másolva

Már egy ideje 24 órás megfigyelés alatt tartja Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere budakeszi otthonát a rendőrség, írtuk meg kedd reggel a Népszava nyomán. Hogy a miniszter házát éjszakánként védi a rendőrség, még a nyáron jelent meg, de azóta már 24 órás őrzést biztosít a rendőrség, a hagyományos kinézetű rendőrautó helyett pedig egy lakóbusz és egy jelzés nélküli civil rendőrautó látja el a szolgálatot.

A Népszava kérdésére a rendőrség azt a tájékoztatást adta, hogy ,,miniszter úr személyi védelmét a Készenléti Rendőrség saját állományával és saját tulajdonú járművekkel végzi a büntetőeljárással összefüggésben személyi védelemben részesíthető személyekről és a személyi védelem ellátásának szabályairól szóló rendelet alapján. További részletekről a rendőrség nem adhat tájékoztatást.” A büntetőeljárás részleteivel kapcsolatban a Központi Nyomozó Főügyészségtől sem tudott meg többet a lap, ahogy Káslertől sem.

Végül aztán közleményt adott ki az Emmi. Ebben hosszan ostorozzák az eredeti cikkben szereplő luxus-titkos kisbusz kifejezést, majd hozzáteszik:

“Az ellenzéki média inkább azokkal foglalkozzon, akik miatt a miniszter és családja kénytelen elszenvedni azokat a méltatlan támadásokat, amelyek nem riadnak meg attól sem, hogy egy köztiszteletben álló kormánytagot életveszélyesen megfenyegetnek”.

Ebből nagyon úgy tűnik, hogy a minisztert életveszélyesen megfenyegették, ezért lehet a fokozott rendőrségi védelem.

Idén januárban írtuk meg, hogy Müller Cecília kapott hasonló védelmet, mert fenyegetéseket kapott. Megkeresésünkre akkor a Koronavírus Sajtóközpont írta meg, hogy „a járvány elleni védekezés vezetője fenyegetést kapott, ezért a hatóságok biztosítják a védelmét.” Később kiderült, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomoz a Müller Cecília elleni fenyegetés miatt.

A vonatkozó rendelet szerint a személyvédelmet a TEK, vagy a Készenléti Rendőrség láthatja el, ahogy láthatjuk fentebb, Kásler esetében az utóbbi teszi. A rendeletnek köszönhetően egyébként Müller Cecília hasonlóan magas színvonalú védelmet kaphat, mint a miniszterelnök, a miniszterek, a diplomaták vagy a nemzetközileg védett személyek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!