Momentum: A piaci ár többszöröséért bérel parkolót a belvárosban az Országos Kórházi Főigazgatóság

2021. november 22. – 16:43

Másolás

Vágólapra másolva

A piaci ár többszöröséért bérel parkolóhelyeket az Országos Kórházi Főigazgatóság a Szent István téri mélygarázsban – írja a Momentum szóvivője, Tompos Márton a Facebook-oldalán. Az ellenzéki politikus az Okfő idei szerződéslistájára hivatkozva számolt be arról, hogy a főigazgatóság bruttó 10,7 millióért bérel 3 parkolóhelyet a vezetőknek a bazilika környékén.

A szerződéslistában arról írnak, hogy azért van szükség a parkolóhelyekre, mert ez van a Belügyminisztérium közelében, ami most átvette az Okfő irányítását az Emmitől. A szerződés viszont több ponton is problémás a Momentum politikusa szerint:

„Kezdjük az alannyal: az elérhető információk alapján a SAS Magyarország Vagyonkezelő Kft.-nek nincs mélygarázsa a Szent István téren. Van viszont mélygarázsuk a Széchenyi István téren, ez, ahogy a SAS Kft. is, a Gresham Hotelhez tartozik”

– írta posztjában Tompos. A szóvivő szerint ráadásul akár a Szent István téren, akár a Széchenyi téren bérli a főigazgatóság a parkolóhelyeket, azért a piaci ár többszörösét fizetik ki: míg a Gresham Hotelnél egy évre három autót 2,78 millió forintért, addig a bazilikánál 2,3 millió forintért lehet parkoltatni.

A momentumos politikus ezért közérdekű adatigényléssel fordult az Okfőhöz, hogy kiderüljön,

  • milyen időtartamra kötöttek szerződést? Évente tényleg 3-4 évnyi bérleti díjat fizetnek a parkoltatásért?
  • Egyáltalán hol parkoltatják az autót? A Szent István téren vagy a Széchenyi téren?
  • És egyébként is: miért nem a Belügyminisztérium parkolóját használják?
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!