Csaknem 14 milliárd forintból újíthatja fel a Ménesi Campust a Market Zrt.

2021. november 22. – 10:34

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor jó barátja, a Mol Fehérvár FC tulajdonosa, azaz a Garancsi István tulajdonában lévő Market Zrt. nyerte el azt a csaknem 14 milliárd forintos közbeszerzést, amit a Corvinus Egyetemet fenntartó Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány írt ki a budapesti Mányoki úti Ménesi Campus felújítására – olvasható az uniós közbeszerzési értesítőben.

Az Alfahír által elsőként kiszúrt hirdetmény szerint a

a 13 milliárd 930 millió forintos beruházás célja, hogy jelentősen növekedjen az épület energiahatékonysága, valamint hogy a beruházás a LEED Gold fenntarthatósági minősítést megszerezze.

A renoválás során több válaszfalat, valamint épületrészt is elbontanak részben vagy teljesen, emellett oktatási, valamint kollégium funkciót ellátó tereket alakítanak ki. Az elbontott sportpálya helyett is építenek újat, zöldfelületeket hoznak létre, illetve napelemrendszert is telepítenek.

A Corvinus Egyetemet, mint közismert, közérdekű vagyonkezelő alapítvány irányítja, ez a Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány, amely a 2011-ben az IMF-hitelből 1,88 milliárd euróért megvásárolt Mol-részvények 10 százalékát kapta meg az államtól, vagyis 81 942 946 részvényt.

Szeptemberben az egyetem honlapján azt írták a beruházásról:

„A projektet az Egyetemet fenntartó Maecenas Universitatis  Corvini Alapítvány koordinálja, az épületet pedig hosszú távon az Egyetem fogja használni. Így a lehetőségeket az Alapítvány biztosítja, a víziót pedig az Egyetem álmodja meg.”

Az átadás tervezett időpontja 2023 tavasza.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!