Sokak rémálma a kecskeméti vállalkozó, aki másra költötte a lakásfelújításra kapott milliókat

2021. november 18. – 08:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tízmillió forintot csalt ki az emberektől egy kecskeméti vállalkozó, aki elvállalta és kifizettette a kőművesmunkákat, de azokat soha nem fejezte be, írja a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

A céget még 2019 tavaszán bízták meg lakásfelújítással. Az ügyvezető és egyik alkalmazottja márciusban felmérte a terepet, és szerződött az ingatlan tulajdonosával. Valamivel több mint két és fél millió forintban állapodtak meg, és abban, hogy a munkálatokat május végére befejezik.

A felújítást el is kezdték, és apránként beszedtek több mint hárommillió forintot alapanyagra és munkadíjakra, de a munka félbemaradt.

A megbízó kérte a vállalkozót, hogy fejezzék be a munkát, azonban azt a választ kapta, hogy a kapott pénzt másra költötték.

A lakás tulajdonosa ezután ügyvédhez fordult, akinek a közreműködésével ismét megállapodást kötöttek a felek: a vállalkozó a munkát júliusig elejéig elvégzi, ellenkező esetben onnantól kezdve napi harmincezer forint kötbért kell megfizetnie, továbbá a félmillió forint többletköltséget vissza kell utalnia. A felújítás ezután sem folytatódott, így a megbízónak lassan biztossá vált, hogy átverték.

A rendőrségre másik három bejelentés is érkezett csalásról, amelyeknél az elkövetési módok közel egyforma volt. Kiderült, hogy a cég vezetője más-más néven mutatkozott be, de szinte minden alkalommal kifizettette a munkát, amit nem fejezett be.

Az üzletszerű csalásokkal gyanúsítható 39 éves férfit kedden őrizetbe vették.

Akik lakásfelújításra készülnek, azoknak még tavasszal összeszedtünk néhány tippet, mire érdemes ilyenkor figyelni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!