Keleti Ágnes és Bodrogi Gyula is Budapest díszpolgára lett

2021. november 17. – 14:03

Keleti Ágnes és Bodrogi Gyula is Budapest díszpolgára lett
Bodrogi Gyula Kossuth-díjas színművész, miután átvette a díszpolgári címet Karácsony Gergely főpolgármestertől és Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettestől az Újvárosháza dísztermében 2021. november 17-én – Fotó: Kovács Attila / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Budapest a nemzet fővárosa, amelynek jövője nem múlhat pártszimpátián és önös hatalmi érdekeken – jelentette ki Karácsony Gergely főpolgármester, amikor a főváros napja alkalmából díszpolgári címeket és elismeréseket adott szerdán Budapesten.

A főpolgármester úgy fogalmazott: Budapest hídfőállás, sziget egy olyan közegben, ahol a hatalom ismét teljes központosítására törekszik, és politikai sikerét a valósághajlítás mellett frusztrációra, félelemre, az önzésre és a bezárkózásra akarja alapozni. „Ám Budapest megvédi magát az önös hatalmi érdekekkel szemben, és a hegemóniára törő hatalomnak nincs esélye maga alá gyűrni a várost” – tette hozzá.

A főváros díszpolgári címet adományozott Adamis Anna dalszövegírónak, költőnek, Bíróné Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornásznak, Bodrogi Gyula Kossuth-díjas színművésznek, Iványi Gábor lekésznek, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elnökének és Novák Ferenc Kossuth-díjas koreográfusnak. Posztumusz díszpolgári címet adományoztak Ráday Mihály Kossuth-díjas operatőrnek, Perczel Anna építésznek és Tandori Dezső Kossuth-díjas költőnek.

Pro Urbe Budapest díjat kapott Hernádi Judit és Máté Gábor színművész, Pintér Béla író, rendező, Kirschner Péter, a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület elnöke, a Fészek Művészklub, valamint „Beke” Farkas Nándor, a 100 Tagú Cigányzenekar elnök-menedzsere.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!