Bojár Gábor a „lehetőségeihez képest kisebb összeggel”, egy-két millióval támogatta Márki-Zay Pétert

2021. november 16. – 15:22

Másolás

Vágólapra másolva

Időnként egy-két millióval, tehát „lehetőségeihez képest egy kisebb összeggel” segítette Márki-Zay Pétert, de még azelőtt, hogy miniszterelnök-jelölt lett volna, mondta Bojár Gábor vállalkozó az ATV-nek. Ezt úgy indokolta, „én úgy érzem, hogy egy jómódú polgárnak állampolgári kötelessége támogatni azokat a politikai formációkat, amelynek az értékrendjével egyetért” – vélekedett. Azt is mondta, azért ennyit adott Márki-Zaynak, mert nem akarja, hogy bármilyen párt tőle függjön.

Bojár most a gazdaságpolitika kérdésekkel kapcsolatban segíti Márki-Zayt, erről azt mondta, a miniszterelnök-jelölt felkérését a szakérői csapatba azért fogadta el, mert úgy érezte, ezzel segíteni tud az országon, gazdasági miniszter viszont már nem lenne.

A napokban Márki-Zay Bige Lászlóval összefüggésben került a hírekbe, mivel Bige vállalkozó azt mondta, bármekkora támogatást hajlandó Márki-Zaynak adni, és már korábban is támogatta a kampányát. Bige szerint Márki-Zay „az előválasztásoknál kért némi aprót”. „Felajánlottam neki, hogy amennyiben igényt tart rá, megtámogatom a kampányát” – mondta. A némi apró Bige dimenziójában több millió forintot jelent.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!