Emmi: Közel 90 százalékos a tanárok átoltottsága

2021. november 16. – 18:48

Másolás

Vágólapra másolva

Közel 90 százalékos a tanárok átoltottsága – írja az ATV az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) tájékoztatása alapján.

„Mind saját, mind mások egészsége és az oktatás zavartalansága szempontjából fontos, hogy védettek legyenek” – közölte az Emmi.

A minisztérium nem számít zavarra az oltás elutasítottsága miatt, szerintük inkább az okoz problémát, ha megbetegednek a tanárok. Ugyanakkor a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) felmérése szerint azonban több mint ezer pedagógus nem vállalja a kötelező oltást.

A tanároknak nemrég tették kötelezővé az oltás beadatását. Ha dolgozni akar a pedagógus, akkor december 15-ig meg kell kapnia az első dózist, különben fizetés nélküli szabadságra küldik, és egy évvel később el is bocsáthatják. Ha már oltva van az illető, akkor ezt igazolnia kell az intézmény vezetőjénél.

Az egyházi és magánfenntartású (alapítványi) iskolákban nem tették kötelezővé a vakcinát, azokban az intézmény vezetője dönthet erről. A Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke szerint a szakmában azért aggódnak, hogy az oltást elutasító, fizetés nélküli szabadságra küldött tanárok jó eséllyel megjelenhetnek azokban az oktatási intézményekben, ahol egyház vagy alapítvány a fenntartó.

Miután november 3-án a PSZ és a PDSZ újabb maratoni, 3,5 órás tárgyalást folytatott az Emberi Erőforrások Minisztériumában, az Emmi közölte: a szaktárca átgondolja a rendeletet, de most úgy áll a helyzet, hogy november 18-án folytatódnak majd a tárgyalások a pedagógus-szakszervezetek és a kormány képviselői között.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!