Botka László: Órabérért gyűjtik a Fidesznek az aláírásokat Szegeden

2021. november 13. – 16:01

Másolás

Vágólapra másolva

Órabérben dolgoznak Szegeden a Fidesz aláírásgyűjtő aktivistái – írja Botka László Facebook-oldalán.

A szegedi polgármesterhez szombaton délben csengetett be egy aktivista, hogy aláírást gyűjtsön Bartók Csaba helyi fideszes képviselőnek. Botka a kaputelefonon keresztül beszélt vele, a fiatal nő ezért nem tudhatta, hogy kivel beszél.

A polgármester megjegyezte neki, hogy reméli, nem teljesítmény alapon fizetik, hanem órabérben, mert különben nem sok fizetésre számíthat, tekintve, hogy Szegeden nem a kormánypárt a népszerűbb. Az aktivista erre nevetve megjegyezte, hogy órabérért dolgozik, máshogy nem is vállalta volna.

Az üggyel kapcsolatban kerestük a Fidesz központi irodáját, illetve a szegedi szervezetüket is, hogy valóban fizetnek-e az aláírásgyűjtőknek, és ha igen, akkor milyen díjazásban részesítik őket a munkájukért cserébe. Amint válaszolnak, cikkünket frissítjük.

Az MSZP már október elején is hasonló dolgokról számolt be. A párt szerint Győrben hirdetésben keresték az aláírásgyűjtésre az embereket, akiknek 1200 forintos órabért fizettek azért, hogy bekopogtassanak az adatbázisukban szereplők otthonába, és aláírattassák a lakossággal a Stop Gyurcsány! petíciót. Az MSZP erről videókat is közzétett. A győri Fidesz akkor egy rövid közleményben tagadta, hogy szerződésben állnának a történet szereplőivel, illetve azt írták, hogy nincs tudomásuk róla, hogy fizetést kapnának az aktivisták a kampányért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!