Hétfőtől fel kell szabadítani a kórházi ágyak húsz százalékát a koronavírusos betegeknek

2021. november 12. – 08:46

Másolás

Vágólapra másolva

Megszerezte a Magyar Hang a levelet, amit Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere írt a kórházigazgatóknak. Utasításba adta, hogy a kórházi ágyak 20 százalékát ki kell üríteni, ilyen intézkedésre a harmadik hullám csúcsán került sor.

A levél szerint 12 093 ágyat kell biztosítani a súlyos koronavírusos betegeknek. Ezen helyek tíz százalékának, 1209 ágynak az intenzív osztályokon kell rendelkezésre állnia. Hét budapesti és 23 vidéki kórházra vonatkozik az ágyak felszabadítása, ezek a Covid-kórházak, és november 15-től kell elkezdeni.

A mostani utasítás fontos pontja, hogy ettől az időponttól az azonnali egészségügyi ellátást nem igénylő beavatkozásokat el kell halasztani, illetve ismét leállnak a szűrővizsgálatok. A Kórházszövetség elnöke, Ficzere Andrea is beszélt már az intézkedésekről az Inforádiónak. A cél viszont az, hogy daganatos beteg ne maradjon ellátás nélkül.

Szó van a kiskunhalasi járványkórház újranyitásáról is, hivatalosan is érdeklődtünk tőlük, de egyelőre nem válaszoltak.

Gulyás Gergely miniszter a csütörtöki kormányinfón azt hangoztatta, hogy „bőségesen elegendő” a rendelkezésre álló kórházi ágyak, lélegeztetőgépek és az egészségügyi személyzet száma. Azt nem árulta el, milyen adatoknál jönnek újabb korlátozások.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!