Délelőtt még a parlamentben mondott beszédet, este pozitív lett Pócs János koronavírustesztje

2021. november 11. – 17:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Elkapta a koronavírust Pócs János országgyűlési képviselő. A Fidesz politikusa Facebook-oldalán azt írta, egy időre minden személyes programját le kell mondania, de telefonon és emailben továbbra is elérhető.

A Telex megkeresésére a képviselő úgy fogalmazott, elég ramatyul van. Az ilyenkor szokásos tüneteket érzékelte péntek este: köhögött, elment a szaglása és az ízlelése. Pár órával korábban Pócs még a parlamentben ült, ám lapunknak azt mondta, akkor még nem voltak tünetei, és végig maszkban volt. Az egyik törvénymódosító javaslat vitájában ő tartotta a vezérszónoki felszólalást, a Facebook-oldalán megosztott videó szerint a közvetlen közelében nem ült senki.

Mint elmondta, csak hazafele, este érezte, hogy nincs rendben, és megállt egy gyorstesztet csináltatni – így derült ki, hogy megfertőződött a koronavírussal. A jászberényi Szent Erzsébet Kórházban megvizsgálták, aztán hazaengedték. Kérdésünkre Pócs azt mondta, nem tudja, hol kaphatta el a vírust.

Frissítés 19:45-kor: „A parlamenti képviselőkre ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint bárki másra, ezért a frakció mindenben a hatóságok által előírt szabályokat követi.” Mindössze ennyit válaszolt cikkünk megjelenése után a Fidesz-frakció sajtóosztálya. Arra voltunk kíváncsiak, hogy teszteltetik-e magukat azok a képviselők, akik Pócs János közelében ültek a szerdai parlamenti ülésen, és esetleg jelezte-e más képviselő is, hogy elkapta a koronavírust. Kérdeztük a frakciót, hogy hány képviselővel volt kontaktban Pócs János szerdán, és van-e valamilyen protokoll az ilyen esetekre.

Pócs János egyébként csütörtökön kapta volna meg a harmadik oltást, Facebook-oldalán azt írta, „sajnálom, hogy halogattam. Önök ne tegyék! Éljünk az oltás lehetőségével!”

Hétfőn Kósa Lajos osztotta meg Facebook-oldalán, hogy megfertőződött a koronavírussal. A fideszes országgyűlési képviselő azt írta, tűrhetően van, a debreceni Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban ápolják. Mint fogalmazott, pár napon belül túl lesz rajta, de az orvosok szerint oltás nélkül „csúful járt volna”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!