Még majdnem egy évig marad az átjárás a Szép-kártya alszámlái között

2021. november 9. – 11:34

Másolás

Vágólapra másolva

A kormány megint meghosszabbította az átjárást a Szép-kártya egyes alszámlái között, így kilenc hónappal tovább, 2022. szeptember 30-ig mintegy egymillió munkavállaló a kártya bármelyik zsebéből fizethet a szálláshelyért, a vendéglátásért vagy a szabadidős-szolgáltatásért – tájékoztatta az MTI-t Tállai András kedden.

A Pénzügyminisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára az adatokról is adott némi tájékoztatást: eszerint az elmúlt években a feltöltések 70 százaléka vendéglátás alszámlára, a 10 százaléka szabadidő alszámlára és a 20 százaléka szálláshely alszámlára érkezett.

Ennek a megoszlásnak most gyakorlatilag semmi értelme, mivel, ugye ezekből bármelyik felhasználható a másik kategóriában is jövő év szeptember 30-ig: tehát például a vendéglátás alszámlán összegyűlt összegből akár fürdő-, uszodabérlet is vásárolható, vagy a szállásdíj is kiegyenlíthető.

Tállai szerint a fenti intézkedés annak ellenére szükséges, hogy az online pénztárgépek adatai már kedvező képet mutatnak. A vendéglátás forgalma ugyanis például 2021. október 30-tól november 5-ig tartó hét napban 16,6 százalékos növekedést mutatott a 2019. év azonos időszakához képest.

A kormány 2020. április 22-től 2021. december 31-ig tartó időszakban megfelezte a Széchenyi Pihenőkártya adóterhét, ami tavaly április 21-én még 32,5 százalék volt, azóta pedig már csak 15 százalék. Az adókönnyítés idén összességében 41 milliárd forintot hagyhat az érintetteknél.
Az államtitkár megjegyezte, hogy a Szép-kártyát érintő kedvező változások címzettje nemcsak a turisztikai ágazat, hanem a magyar lakosság, a családok is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!